Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 21:34

Το φλουρί, ο Μπασακίδης και το... δώρο έκπληξη

Γράφτηκε από την

Ο νέος πρόεδρος της “Φάρις” Νίκος Μπασακίδης ήταν τελικά ο φετινός τυχερός της βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Το φλουρί βεβαίως ήρθε -μαζί με την αναμενόμενη ανάθεση των νέων καθηκόντων του- να “χρυσώσει το χάπι" για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε αντιδημαρχία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, όπως ακούστηκε, το φλουρί για πρώτη φορά δεν πέφτει σε... αντιδήμαρχο επί δημαρχίας Νίκα.
Δεν ήταν λίγα πάντως τα ευτράπελα γύρω από το φλουρί το βράδυ της Πέμπτης. Αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας έσπευσε να αναφωνήσει με χιούμορ ότι ο δήμαρχος γνωρίζει πού είναι το φλουρί, ενώ λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Γουρδέας ανακοίνωσε ότι το φλουρί αντιστοιχεί σε δύο βιβλία και εάν ο τυχερός είναι άνω των 60 ετών υπάρχει και ένα... δώρο έκπληξη. Η Μαρία Οικονομάκου άδραξε την ευκαιρία ρωτώντας δυνατά: “Πρόεδρε το δώρο έκπληξη είναι από το φαρμακείο σου;” σκορπώντας γέλιο στην αίθουσα.
Τελικά δυστυχώς δεν μάθαμε ποιο ήταν το δώρο έκπληξη, αφού ο τυχερός Νίκος Μπασακίδης απέχει πολλά χρόνια από την έκτη δεκαετία της ζωής του.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης όλοι νόμιζαν ότι... δεν υπήρχε φλουρί, αφού παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπασακίδης το είχε βρει, ο κ. Γουρδέας δεν του επέτρεψε να το ανακοινώσει... νομίζοντας ότι ζητάει τον λόγο για παρέμβαση επί των θεμάτων του συμβουλίου.
Για την ιστορία την κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την καθιέρωσε το 1987 ο Γιώργος Νταγιόπουλος. Οπως μας ενημέρωσε, αρχικά το φλουρί αντιστοιχούσε στα έξοδα παράστασης όλων των συμβούλων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Καλή χρονιά λοιπόν, όχι μόνο στον τυχερό Νίκο Μπασακίδη, αλλά σε όλους τους εμπλεκόμενους με κάθε τρόπο στα δρώμενα του Δήμου Καλαμάτας - και πάνω από όλα υγεία, γιατί έρχονται αυτοδιοικητικά δύσκολες μέρες.

Δ.Πλ.