Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 20:04

Σπάστε σε οκτώ κομμάτια το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σπάστε σε οκτώ κομμάτια το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

 

Τα μάθατε τα νέα; Μισός θα μείνει μετά από κάμποσες παρατάσεις και ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για την ολοκλήρωσή του. Οπως συμβαίνει κάθε φορά που σταματά ένα έργο, αναζητώντας την αιτία θα ακούσουμε τον εργολάβο να λέει ότι φταίει το Δημόσιο, το δήμο να λέει ότι φταίει η Περιφέρεια, άλλους εργολάβους να λένε ότι φταίει ο συγκεκριμένος εργολάβος, την Περιφέρεια να επιρρίπτει ευθύνες στην κεντρική διοίκηση, το ΤΕΕ να στρέφεται εναντίον όλων και στο τέλος θα βγει λάδι μέχρι και ο… Χατζηπετρής. 

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί δεν φταίει ο Χατζηπετρής; Αν υπήρχαν σοβαροί κοινωνικοί εταίροι θα είχαν κάτσει σε ένα τραπέζι να συζητήσουν για τα δημόσια έργα πριν χρεοκοπήσει η ελληνική οικονομία. Δυστυχώς όμως πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες, μηχανικοί, εργολάβοι αλλά και δημοσιογράφοι την εποχή των παχιών αγελάδων πίστευαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αφενός είναι εθνικό κατόρθωμα να τρως τα ευρωπαϊκά πακέτα και αφετέρου ότι δεν θα πληρώσει κανένας το λογαριασμό της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. 

Γι' αυτό όποιος τόλμησε να ασκήσει κριτική σε μηχανικούς και εργολάβους άκουγε να του λένε: “Και τι σε νοιάζει εσένα; Δικά σου είναι τα λεφτά;”. Κανονικά όλοι οι πολίτες θα έπρεπε να απαντούν σε αυτή την ερώτηση λέγοντας: “Ναι, ρε δικά μου είναι τα λεφτά γιατί εγώ πληρώνω φόρους”. Ομως επικρατούσε ομερτά επειδή όλοι προσπαθούσαν κάτι να κρύψουν από την Εφορία, ακόμα και αν δεν τα κατάφερναν. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά οι περισσότεροι είχαν πειστεί ότι το ξεκοκκάλιασμα των ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από εθνική υποχρέωση και γι' αυτό έβλεπαν τους εργολάβους περίπου σαν εθνικούς ήρωες, που έτρωγαν την περιουσία των κουτόφραγκων. Αν στην εθνική μυθολογία προστεθεί και ο αριστερός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο διεφθαρμένο είναι μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί κανένα δημόσιο έργο δεν τελείωσε στην ώρα του και γιατί κόστιζε τελικώς μετά από 32 παρατάσεις περισσότερα από όσο προέβλεπε η σύμβαση που υπέγραψε ο μικροεργολάβος. 

Κατά τα άλλα…  Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θέλει να μας πείσει ότι η κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος θα τελειώσει νωρίτερα επειδή “έσπασε” σε οκτώ κομμάτια. Πώς δεν σκέφτηκε κανένας να κόψει και το Σουληνάρι - Κορυφάσιο σε οκτώ κομμάτια; Πραγματικά απορώ. 

Υ.Γ. Πότε θα μιλήσουμε σοβαρά για τα δημόσια έργα; Ρωτήστε τον πρωθυπουργό όταν θα έρθει να παραδώσει το έργο που κατασκευάστηκε με σύμβαση παραχώρησης.  

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 19:12

NEWSLETTER