Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 21:37

Η ανάπτυξη θα έρθει  με… σκουπιδιάρικο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απαντώντας στο χθεσινό άρθρο (διαβάστε εδώ)  για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας έστειλε την εξής επιστολή: 

“Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει συνταχθεί από το Δήμο Καλαμάτας master plan, το οποίο έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος χώρος προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως κοινωφελής χώρος για την ανάπτυξη ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Πέρα από τις τέσσερις δραστηριότητες που υπάρχουν τώρα (δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και τένις), ο χώρος θεωρείται κατάλληλος από το ΕΛΚΕΘΕ για τη δημιουργία ενυδρείου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι η συνάντηση της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017, με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νικόλαο Ματζάκο, διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Σε περίπτωση παραχώρησης του χώρου προς το δήμο, πέραν των άλλων, θα υπάρξει οπωσδήποτε καθαρισμός των 17 στρεμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της συγκεκριμένης έκτασης και χρησιμοποιούνται σήμερα από τον καθένα κατά τη βούλησή του”

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θεωρεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αξιοποιήσει καλύτερα από ιδιώτες τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας, αν και η Νέα Δημοκρατία της οποίας είναι μεγαλοστέλεχος υποστηρίζει τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο την ιδιωτική πρωτοβουλία, σε αντίθεση με την Αριστερά και την Ακροδεξιά που δεν έκρυψαν ποτέ την προτίμησή τους στη σχεδιασμένη οικονομία. Από εκεί και πέρα πραγματικά θα θέλαμε να πληροφορηθούμε με επίσημα στοιχεία πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και πόσες μέρες λειτουργεί το χρόνο.

Για το σκάνδαλο των γηπέδων τένις και ποδοσφαίρου της ΕΠΣΜ που κατασκευάστηκαν με χρήματα των φορολογούμενων αλλά παραχωρήθηκαν σε συλλόγους και Ενώσεις χωρίς να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα οι πολίτες που τα πλήρωσαν, σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας. Εδώ κάποιοι γίνονται τζάμπα μάγκες με τα λεφτά των φορολογούμενων, αλλά για αυτό το παραγοντιλίκι δεν ευθύνεται μόνο ο κ. Νίκας αλλά τόσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε ως σύμβουλος ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας. 

Με τον ίδιο τρόπο φαντάζομαι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει και το ενυδρείο που σχεδιάζεται στην περιοχή. Με απλά λόγια: Το ενυδρείο θα κατασκευαστεί με χρήματα των φορολογούμενων (ή στην καλύτερη περίπτωση των Ευρωπαίων φορολογούμενων αν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ) και θα αναλάβει τη διαχείρισή του κάποιος κρατικοδίαιτος φορέας ή κάποια δημοτική επιχείρηση. Εννοείται ότι δεν θα προκληθεί κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που η διαχείρισή του αποδειχτεί ελλειμματική, αφού ως γνωστόν τα ελλείμματα πληρώνονται μέσω φόρων από τα συνήθη υποζύγια.

 Σε κάθε περίπτωση αν “πέραν των άλλων, θα υπάρξει οπωσδήποτε καθαρισμός των 17 στρεμμάτων” τότε δεν μένει παρά να συμφωνήσω με την παραχώρηση των 49 στεμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Αν είναι να καθαριστούν τα 49 στρέμματα… χαλάλι. Συγγνώμη δήμαρχε, δεν είχα καταλάβει ότι η ανάπτυξη θα έρθει με… σκουπιδιάρικο.  

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 21:43