Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 20:04

Εισηγήσεις-παραμύθια για ανεφάρμοστους νόμους 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

 

Κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για το Δασολόγιο πριν το πολιτικό κόστος πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ηδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί το λάθος και πιέζουν την κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου, που σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν φανατικά μόνο οι οικολογικές συνιστώσες του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση παγιδεύτηκε για μια ακόμα φορά από ακραίες οικολογικές φωνές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ενώ δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν το πουρνάρι από την… πορτοκαλιά φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αμαζόνιο. Δυστυχώς όμως οι ακραίες οικολογικές φωνές κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα παράλληλα με τα χιλιάδες αυθαίρετα που χτίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ουσιαστικά οι οικολόγοι επιβάλλουν στις κυβερνήσεις δρακόντειους αλλά ανεφάρμοστους νόμους δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους να τους καταπατούν. Εννοείται ότι η ψήφιση των ανεφάρμοστων νόμων θα ήταν ανέφικτη αν δεν είχε εξασφαλιστεί η συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή των συντεχνιών, που κερδίζουν εκατομμύρια από την τακτοποίηση του χάους που προκαλεί η… ανομία. 

Σε κάθε περίπτωση η ψήφιση δεκάδων ανεφάρμοστων νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος βασίστηκε στον αστικό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο η… παλιά καλή Ελλάδα έμοιαζε με Κήπο της Εδέμ. Σύμφωνα με το ίδιο παραμύθι, στην “παλιά καλή Ελλάδα” υπήρχαν μεγάλα δάση που τα έκαψαν οι οικοπεδοφάγοι, οι ξένοι πράκτορες και ο… στρατηγός άνεμος. Δυστυχώς όμως  για τους παραμυθάδες δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είχε περισσότερα δάση στο παρελθόν. Αντιθέτως και σύμφωνα με τον αείμνηστο καθηγητή Νίκο Μάργαρη “αυτή η ιστορία ότι η Ελλάδα κατά την Επανάσταση του 1821 είχε 50% δάση κι εξαφανίστηκαν είναι μεγάλη απάτη. Κι είναι απάτη γιατί ένας δασολόγος ψεύτης προκειμένου να επηρεάσει τον Μεταξά για να διώξει τα γίδια θεώρησε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και του είπε ότι η Ελλάδα στην Επανάσταση είχε 50% δάση. Ο Βαυαρός πρόξενος στην Ελλάδα το 1938 είχε κάνει μια στατιστική και τα είχε βγάλει 20%, όσο είναι και τώρα. Ζούμε με μύθους απίστευτους”.

Και όπως φαίνεται στο μέλλον θα πιστέψουμε ακόμα μεγαλύτερα παραμύθια αφού δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το παρελθόν και σιγά - σιγά εγκαταλείπουν το μάταιο ετούτο κόσμο οι άνθρωποι που έζησαν στην ελληνική ύπαιθρο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν χιλιάδες γιδοπρόβατα βοσκούσαν εκεί που σήμερα υπάρχουν αδιάβατοι λόγγοι. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 18:26