Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 20:00

Το φονικό νέφος των πυρηνελαιουργείων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Το φονικό νέφος των πυρηνελαιουργείων

 

Οποιος κινήθηκε το Σαββατοκύριακο στον περιφερειακό της Καλαμάτας είδε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τη Μεσσήνη καλυμμένες από το νέφος των πυρηνελαιουργείων. Οπως φαίνεται όμως οι πολιτικοί της Μεσσηνίας όχι μόνο δεν βλέπουν το νέφος που πλανάται πάνω από το μισό νομό αλλά παριστάνουν κιόλας ότι δεν έχουν πάρει μυρωδιά την μπόχα που σκεπάζει τα πάντα. 

Οι νεοδημοκράτες, οι πασόκοι και εσχάτως οι συριζαίοι βουλευτές του νομού ενώ μιλούν για διάφορα ανώδυνα θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, δεν λένε κουβέντα για τη μόλυνση των πυρηνελαιουργείων και τις επιπτώσεις που έχει στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Ομως τόσο οι “πράσινοι” βουλευτές όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους “γαλάζιους” συντρόφους του κρίθηκαν μεταξύ άλλων στις προηγούμενες εκλογές και για τη σιωπή τους στο θέμα της μόλυνσης των πυρηνελαιουργείων και αν χρειαστεί θα ξανακριθούν στο μέλλον. 

Αυτή την περίοδο κρίνονται κυρίως οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας καθώς και οι οικολόγοι συνοδοιπόροι τους, που ενώ αγωνιούν για την πανίδα του νομού δεν δίνουν μια δεκάρα για την υγεία των Μεσσήνιων. Αλήθεια τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να προστατέψει τους Μεσσήνιους από το νέφος των πυρηνελαιουργείων; Απολύτως τίποτα. Αλήθεια τι έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μειωθεί η μόλυνση των πυρηνελαιουργείων; Απολύτως τίποτα. Αλήθεια τι έκαναν οι οικολόγοι συνοδοιπόροι της κυβέρνησης για να προστατέψουν την υγεία των Μεσσήνιων από τη μόλυνση των πυρηνελαιουργείων; Απολύτως τίποτα. 

Με απλά λόγια: Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι οι “αγώνες” των αντιπολιτευομένων πολιτικών δεν είναι τίποτα παραπάνω από το όχημα που οδηγεί στην εξουσία. Ετσι λοιπόν και αυτοί που διαδήλωναν για ψύλλου πήδημα ή για τα δικαιώματα της γουστέρας κάνουν τώρα την πάπια για το μείζον θέμα της μόλυνσης των πυρηνελαιουργείων και είμαι σίγουρος ότι θα πουν πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι που τους παρέδωσαν καμένη γη. Στο ίδιο έργο θεατές με αριστερούς και οικολόγους πρωταγωνιστές αυτή τη φορά. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 18:43

NEWSLETTER