Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 19:58

Το Μέγαρο Χορού παραμένει αναξιοποίητο 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το Μέγαρο Χορού παραμένει αναξιοποίητο 

 

Τον Οκτώβριο του 2008 κάνοντας δημοτικό ρεπορτάζ έγραφα στην “Ε”: “Σύσκεψη για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Μεγάρου Χορού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Καλαμάτας.

Στη σύσκεψη επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας, καθώς στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας και η δημοτική αρχή εκτίμησαν ότι το έργο του Μεγάρου Χορού είναι εφικτό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ημερομηνία λήξης των χρηματοδοτήσεων του Γ' ΚΠΣ, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να μην αποπερατωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων”.

Λίγες μέρες αργότερα έγραφα: “Ο Δήμος Καλαμάτας θα ιδρύσει νέο νομικό πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού. Παράλληλα ψάχνει να βρει 1 εκατομμύριο ευρώ για να ξεκινήσει η λειτουργία του Μεγάρου. Τα παραπάνω προκύπτουν ως συμπέρασμα από τα όσα είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της "Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης" ρώτησε γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη δαπανών στον προϋπολογισμό τής υπό σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις"”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου: “Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για την αποπεράτωση του έργου κατασκευής του Μεγάρου Χορού καλείται να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη σημερινή του συνεδρίαση. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, το έργο πρέπει να τελειώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2008”. 

Κάπως έτσι φθάσαμε στον Ιανουάριο του 2014 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ: “Στις 23 Μαρτίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας: Σε αυτό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά την προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο έργο. Ο κ. Σαμαράς, που ξεναγήθηκε στους επιβλητικούς εσωτερικούς χώρους του Μεγάρου από το δήμαρχο και το διευθυντή της "Φάρις" Παναγιώτη Φουρναράκη, δήλωσε εντυπωσιασμένος και έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου”.

Τελικώς έχουμε φτάσει στο 2017 και το Μέγαρο Χορού ανοίγει μόνο λίγες μέρες το χρόνο, ενώ ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της σκηνής και την επισκευή των καθισμάτων. Εννοείται ότι μετά από 9 χρόνια το νομικό πρόσωπο που θα αναλάμβανε τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί. 

Μια ερώτηση μόνο: Πόσα χρόνια χρειάζεται μια δημοτική αρχή για να ιδρύσει ένα νομικό πρόσωπο; 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 16:57

NEWSLETTER