Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 13:22

ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος; 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 Πριν λίγες μέρες με αφορμή την πτώση της δημοτικότητας της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έλεγα σε φίλους ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μου θυμίζει τα πρώτα χρόνια του… ΠΑΣΟΚ, όταν πολλοί γαλάζιοι πίστευαν ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου επειδή αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και καταργήθηκε η προίκα.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να αντιληφθεί η Νέα Δημοκρατία ότι η προίκα μπήκε οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ότι η υπεράσπιση των συντηρητικών αυτών “αξιών” αφορούσε ένα πολύ μικρό αριθμό ψηφοφόρων, ενώ ταυτόχρονα έστρεφε τον μεγάλο όγκο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου προς το ΠΑΣΟΚ ακόμα και όταν οι πράσινες κυβερνήσεις τα έκαναν θάλασσα στα οικονομικά. 

Θεωρούσα λοιπόν ότι το πάθημα και η απώλεια της ιδεολογικής ηγεμονίας του μεσαίου χώρου θα είχε γίνει μάθημα στους νεοδημοκράτες και ότι το κόμμα θα δίδασκε στα στελέχη του να μην πατάνε συντηρητικές μπανανόφλουδες, ειδικά όταν το αντίπαλο κυβερνών είναι έτοιμο να καταρρεύσει εξαιτίας των… κυβιστήσεων που έχει κάνει σε όλους τους τομείς της πολιτικής. Ετσι πίστευα, μέχρι που διάβασα στην προσωπική σελίδα του Facebook της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Σκλήκα το εξής σχόλιο: “Και δηλαδή ο κάθε Βαγγέλης, Μήτσος και Σωτήρης που θέλει να τον φωνάζουν Ανδρομέδα, Νεφέλη και Χρυσαλίδα θα γλιτώνει και το φανταριλίκι; Μου κάνει κάτι σαν τους λευκούς γάμους και τα εικονικά διαζύγια. Ισχύει και το τούμπαλιν... στην αλλαγή ονόματος” .

Μόλις το διάβασα αμέσως θυμήθηκα τους νεοδημοκράτες που πίστευαν τη δεκαετία του 1980 ότι θα πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επειδή καταργήθηκε η προίκα και δεν ήξερα αν ήθελα να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα, αφού όλοι ξέρουμε ότι μια κακή κυβέρνηση γίνεται χειρότερη όταν απέναντί της βρίσκεται μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Θα μου πείτε σε ενοχλεί το σχόλιο της κ. Σκλήκα και δεν σε ενοχλεί η αφωνία της προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσας Κυριακοπούλου, την ώρα που 13.000 ιδιοκτήτες πλήρωσαν χαράτσι επειδή τα λιοπερίβολά τους εμφανίζονται δασικά στους χάρτες; Προφανώς με ενοχλεί η αφωνία της αντιπολίτευσης για σημαντικά θέματα των πολιτών, αλλά ακόμα περισσότερο εκνευρίζομαι όταν οι “άφωνοι” ρωτούν γιατί δεν κουνιέται φύλλο όταν κάνει γκάφες η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αφού δεν ξέρουν, γιατί δεν βάζουν το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να ρωτήσει για την…. άπνοια τους υπουργούς του Τσίπρα με τους οποίους συνεργάζεται. Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην γκρινιάζουν όταν θα βρουν απέναντί τους στους δρόμους και πάλι το κίνημα “Δεν πληρώνω” να τους τραγουδά: ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Υ.Γ. Το 1975 ο Ανδρέας Παπανδρέου για να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό στο ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να διαγράψει στελέχη της Δημοκρατικής Αμυνας όπως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Σάκης Καράγιωργας και δημοφιλή πρόσωπα όπως η Μελίνα Μερκούρη. Η ηγεσία της ΝΔ παρακολουθεί το γαλάζιο δήμαρχο Καλαμάτας να “χαριεντίζεται” με υπουργούς του Τσίπρα και αναρωτιέται γιατί κυριαρχεί η…. Αριστερά.  

Θανάσης Λαγός

 

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 13:42
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στο βασίλειο του likeσμού  Η σιωπή των συντηρητικών  »