Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 11:30

Ανεπιθύμητα πρόσωπα οι "δολοφόνοι" της Ολυμπίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Δύο εγκλήματα συγκλόνισαν την κοινή γνώμη της Μεσσηνίας την εβδομάδα που μας πέρασε. Το αποτρόπαιο έγκλημα της δολοφονίας ενός 2χρονου παιδιού και του 35χρονου πατέρα του, και το αναπτυξιακό έγκλημα του "κουρέματος" της Ολυμπίας Οδού.

Εύχομαι οι αστυνομικές αρχές να συλλάβουν το γρηγορότερο δυνατό το δράστη ή τους δράστες της σφαγής του παιδιού - για ν' αποδοθεί δικαιοσύνη. Αφήνοντας όμως τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, ας ασχοληθούμε με το άλλο έγκλημα: Αυτό που διέπραξε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ανακοινώνοντας επισήμως το "κούρεμα" της Ολυμπίας Οδού.

Ο κ. Μαγκριώτης, λοιπόν, ανακοίνωσε ανερυθρίαστα ότι δεν θα κατασκευαστεί το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα επειδή... "με την πτώση των φόρτων η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους". Ο κ. Μαγκριώτης δεν μπήκε καν στο κόπο να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έχει μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος και πόσα χρόνια θα διαρκέσει αυτή η μείωση. Ο κ. Μαγκριώτης πέταξε τη χειροβομβίδα και περιμένει αντιδράσεις, για να δει αν μπορεί να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Ολυμπία Οδό.

Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις της Μεσσηνίας είναι χλιαρές και περιορίζονται στην συνήθη… επιστολογραφία. Αν λοιπόν τις προσεχείς ημέρες δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση, η Ολυμπία Οδός θα καταλήγει στον Πύργο - όπως για 2 δεκαετίες κατέληγε στην Τρίπολη η σύγχρονη εθνική οδός που συνδέει τη Μεσσηνία με την Αθήνα. Η Μεσσηνία δηλαδή θα χάσει για μία ακόμα φορά το τρένο των υποδομών, και οι δηλώσεις περί "ανάπτυξης" θα αποδειχτούν φενάκη.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Πρώτα από όλα, και οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον κ. Μαγκριώτη ζητώντας του να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για το κουτσούρεμα της Ολυμπίας Οδού. Αν εκείνος δεν ανακαλέσει τη δήλωσή του, να ζητήσουν αμέσως την παραίτησή του, τονίζοντας ότι εκλέχτηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι των κοινοπραξιών. Παράλληλα και οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου του κόμματος, δείχνοντας με αυτή την πράξη τους ότι βάζουν το συμφέρον της Μεσσηνίας πάνω από το προσωπικό τους βόλεμα. Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντιδράσουν δυναμικά, θα είναι άξιοι της μοίρας που επιφυλάσσει η Ιστορία σε όσους υπηρετούν τα συμφέροντα των κοινοπραξιών.

Φτάνει όμως η αντίδραση των Μεσσήνιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Οχι φυσικά. Χρειάζεται να αντιδράσει δυναμικά και ο Μεσσήνιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν βάζει την υπογραφή του στο κουτσούρεμα της Ολυμπίας Οδού. Ετσι ή αλλιώς η στάση του αυτή θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Αν τα εργολαβικά συμφέροντα κατορθώσουν και κουτσουρέψουν την Ολυμπία Οδό, θα στείλουν μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δράση τους.

Τα συμφέροντα αυτά ετοιμάζονται να ψαλιδίσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού όπου εκλέγεται ο κ. Σαμαράς, και η Νέα Δημοκρατία κοιτάζει απαθής τις εξελίξεις. Θα αντιδράσει; Δεν το γνωρίζω. Αν όμως ο πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεν αντιδράσει δυναμικά, θα είναι άξιος της μοίρας που επιφυλάσσει η Ιστορία σε όσους υπηρετούν τα συμφέροντα των κοινοπραξιών.

Παράλληλα με τους πολιτικούς πρέπει να αντιδράσουν και οι τοπικοί άρχοντες. Οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας πρέπει να κηρύξουν ανεπιθύμητα πρόσωπα όσους θέλουν να σταματήσει η Ολυμπία Οδός στο Πύργο. Πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα στην κεντρική εξουσία, λέγοντας ότι δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι του στη Μεσσηνία υπουργός ή υφυπουργός ο οποίος θα τολμήσει να σκεφτεί ότι η Ολυμπία Οδός δεν θα καταλήγει στην Τσακώνα.

Μπροστάρης σε αυτή τη κίνηση πρέπει να μπει ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, καθώς η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού αναμένεται να οδηγήσει σε εκρηκτική ανάπτυξη την περιοχή που διοικεί. Αν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η μη κατασκευή της Ολυμπίας Οδού θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για το Δήμο Τριφυλίας, είναι άξιος της μοίρας που επιφυλάσσει η Ιστορία σε όσους, με τη σιωπή τους έστω κι άθελά τους, υπηρετούν τα συμφέροντα των κοινοπραξιών.

Η Μεσσηνία πρέπει να στείλει στην κεντρική εξουσία ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Οι "δολοφόνοι" της Ολυμπίας Οδού είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 22:17