Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:15

Κρατικό αεροδρόμιο και... ιδιωτικοί φούρνοι 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Κρατικό αεροδρόμιο και... ιδιωτικοί φούρνοι 

 

Στο διάδρομο του αεροδρομίου της Καλαμάτας προσγειώνονται... αναγκαστικά οι αφελείς που, ενώ πίστευαν πως είναι εφικτή μια εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση, διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτονόητα.

Ετσι λοιπόν, οι οπαδοί της συνεννόησης πέφτουν για μια ακόμα φορά από τα σύννεφα ακούγοντας και διαβάζοντας τις προτάσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις οποίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ψάχνει εθνικούς πόρους για να παραμείνει κρατικό. Ο δήμαρχος Καλαμάτας τάσσεται υπέρ της ΣΔΙΤ κατά το πρότυπο της Fraport. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ζητάει να παραμείνει κρατικός ο αερολιμένας. Και η τοπική Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να... αιθεροβατεί σε άλλους κόσμους, μακριά από την πραγματικότητα του νομού. 

Εννοείται βεβαίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να παραμείνει δημόσιο, ενώ τα κυριότερα αεροδρόμια της Ελλάδας έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες. Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον να μας εξηγήσει αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να παραμένει δημόσιο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για οικονομικούς λόγους. Ελπίζουμε μόνο, τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μας εξηγήσουν το συντομότερο δυνατό τις απόψεις τους και να μη χαθούν στο... σαφάρι που ξεκίνησαν για αναζήτηση των εθνικών πόρων οι οποίοι απαιτούνται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου. 

Ελπίζουμε, επίσης, να προσγειωθεί σύντομα και η τοπική Νέα Δημοκρατία ώστε να αποκτήσει ο νομός μια ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή, γιατί η δημοκρατία δεν απειλείται μόνο από ολιγάρχες πολιτικούς, αλλά και από την απουσία της αντιπολίτευσης. 

Από εκεί και πέρα, αυτό που προσωπικά με τρομάζει περισσότερο είναι η απάθεια με την οποία η επιχειρηματική κοινότητα ακούει τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη να υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να παραμείνει κρατικό. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν θεωρούν γραφικό τον απερχόμενο πρόεδρο και γι' αυτό δεν του απαντούν, αλλά όταν ο πολίτης ακούει επιχειρηματίες να μιλούν για κρατικά αεροδρόμια, είναι εύλογο να αναρωτηθεί γιατί να μην κρατικοποιηθεί “αύριο” η Costa Navarino, “μεθαύριο” οι επιχειρήσεις των υποψηφίων Γιώργου Γκούμα και Βαγγέλη Ξυγκώρου, και κάποια στιγμή στο μέλλον κι ο… φούρνος του Πέτρου Κωνσταντινέα. 

Θα μου πείτε: Αλλο ο φούρνος του Κωνσταντινέα και άλλο το αεροδρόμιο. Θα συμφωνήσω μαζί σας, λέγοντας: Πράγματι, ένας φούρνος δεν φέρνει την ανάπτυξη. Γι' αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε πιο σοβαρά για την αναβάθμιση του αεροδρομίου που όντως μπορεί να γίνει αναπτυξιακή πύλη της Πελοποννήσου. Και με την ευκαιρία, να συζητήσουμε γιατί να είναι κρατικά τα αεροδρόμια και ιδιωτικοί οι φούρνοι. 

Ξέρω, ξέρω, δεν προλαβαίνετε να συζητήσετε γιατί είστε απασχολημένοι με τη... διαστημική πύλη.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 13:26