Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 13:02

Καρναβάλια στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Διαβάζοντας τις αναρτήσεις των Μεσσήνιων στα κοινωνικά δίκτυα, με χαρά διαπιστώνω ότι επιστρέψαμε στην... κανονικότητα (όπως θα έλεγε και η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του "συνήθους αδειούχου" Δημήτρη Κουφοντίνα) και γι' αυτό οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα, αλλά με πιο ευχάριστα θέματα όπως το αλεύρωμα του Χρήστου Φερεντίνου στην Καλαμάτα και τη λαμπερή παρουσία της χορεύτριας Αναστασίας Γιουσέφ στο καρναβάλι της Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, δεκάδες Μεσσήνιοι αναρωτιούνται γιατί ο παρουσιαστής του Καλαματιανού Καρναβαλιού Χρήστος Φερεντίνος αποκάλεσε με την πιο δημοφιλή λέξη στην Ελλάδα τους καρναβαλιστές που τον αλεύρωσαν, και γιατί ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας φέρνει... ξένους και δεν δίνει τα χρήματα σε ντόπιους. Μετά από εξαντλητική έρευνα, αποκαλύπτω ότι ο Χρήστος Φερεντίνος αποκάλεσε τους καρναβαλιστές που τον αλευρώσαν με την πιο γνωστή λέξη στην Ελλάδα επειδή αν τους αποκαλούσε "μηνάρες" θα μπερδεύονταν οι θεατές, καθώς αυτή η λέξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πατρινό Καρναβάλι. Επίσης σας αποκαλύπτω ότι ο κ. Νίκας αρχικά ήθελε ντόπιο παρουσιαστή, αλλά όταν διαπίστωσε ότι για τη θέση ενδιαφέρονται τουλάχιστον τρεις γόνοι μεγάλων οικογενειών (με δεκάδες ψήφους), προκειμένου να αποφευχθεί ο εμφύλιος έκανε την καρδιά του μανιάτικη πέτρα και κάλεσε το Χρήστο Φερεντίνο. Σύμφωνα με άλλες έγκυρες πηγές, ο δήμαρχος ήθελε και ντόπιο αλεύρι στο καρναβάλι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στην αγορά - οπότε ξανακάνοντας την καρδιά του πέτρα μανιάτικη επέτρεψε το ξενόφερτο αλεύρι με το οποίο αλεύρωσαν τον ξένο παρουσιαστή του Καλαματιανού Καρναβαλιού. 

Συνεχίζοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σας ενημερώνουμε ότι πράκτορες (που ερευνάται αν είναι καλλιτεχνικοί ή μυστικοί ξένων υπηρεσιών) εξαπάτησαν το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, καθώς η χορεύτρια Αναστασία Γιουσέφ δεν ζέστανε το Νησιώτικο Καρναβάλι όπως έγραφαν διάφορες πήγες στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ενώ διάφορα έγκυρα πόρταλ γράφουν ότι η χορεύτρια διαθέτει... φλογοβόλα οπίσθια, οι θεατές του Νησιώτικου Καρναβαλιού διαπίστωσαν ότι όταν περνούσε δεν άλλαζε η θερμοκρασία του περιβάλλοντος - καθώς η θερμότητα του σώματος αρκούσε μόνο για την προστασία των ακάλυπτων μερών του.

Κλείνοντας το αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ, σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορέσαμε να έχουμε πληροφορίες και φωτογραφίες από το μασκέ πάρτι της ΚΝΕ, καθώς ο συνάδελφος που πήγε να το καλύψει ντυμένος Στάλιν συνελήφθη από χρουτσοφικούς και εξορίστηκε στην πλατεία Μαυρομιχάλη.

 

Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια τρολ που αμφισβητούν τον φιλελληνισμό του Ρασπούτιν ενδέχεται να διαδώσουν ότι στην αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν είναι ασπρομάλλης αλλά βαψομαλλιάς. Εργαζόμαστε πυρετωδώς να αποκαλύψουμε την ταυτότητά τους.

Καλή Σαρακοστή.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 13:56