Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 13:29

Ο νόμος της πλειοψηφίας 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην "πολιτική αγορά" όπου επικρατεί το δίκιο του πελάτη, είναι θέμα χρόνου και μόνο να αποκτήσουν ισχύ τα αντιδημοκρατικά μορφώματα, τα οποία ενώ λειτουργούν εντός του θεσμικού πλαισίου, εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του ώστε να κυριαρχήσουν εκτοπίζοντας από την πολιτική ζωή ό,τι ενδεχομένως μπορεί να τους αντισταθεί.

Τις σκέψεις αυτές έκανα παρακολουθώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου τη συζήτηση για την έγκριση μιας μελέτης διαμόρφωσης του καταστρώματος σε τμήματα οδών του Γυθείου. Αν κατάλαβα καλά, το έργο έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε προχθές εκ των υστέρων να... εγκρίνει τη μελέτη που είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τυπικούς λόγους. Και γράφω "αν κατάλαβα καλά", γιατί ούτε εγώ, που έχω αρκετή εμπειρία πλέον στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών της εξουσίας, δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω πλήρως όσα υποστήριζαν οι δύο (;) πλευρές, οι οποίες συγκρούονταν μεταξύ τους ακόμα και με εκφράσεις πεζοδρομίου όταν δεν ήταν ανοιχτά τα μικρόφωνα.

Το μόνο που άκουσα με βεβαιότητα πολλές φορές είναι ότι η δημοτική αρχή Ανατολικής Μάνης εκλέχτηκε με το αυτοκρατορικό 93,2% - και άρα με ευκολία συμπέρανα ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει το νόμο στο πλευρό του, δύσκολα θα βρει τη δύναμη να αντισταθεί σε αυτή την πλειοψηφία.

Και φυσικά είναι μάταιο να συζητάς για δημοκρατία με όσους πιστεύουν ότι νόμος είναι το δίκιο του... πελάτη.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 13:13