Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 15:13

Αναζητούνται "Νενέκοι"  για... ευρύτατες συναινέσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

"Το σύστημα της απλής αναλογικής θα φέρει ευρύτατες πλειοψηφικές συναινέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στην κοινωνία" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση.

Το οξύμωρο βεβαίως είναι ότι μιλάει για "ευρύτατες πλειοψηφικές συναινέσεις" ο υπουργός της κυβέρνησης που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον διχαστικό λόγο χαρακτηρίζοντας με μεγάλη ευκολία τους ιδεολογικούς της αντιπάλους "γερμανοτσολιάδες" και "Νενέκους".
Θα μου πείτε ότι από τότε μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολύ νερό στο κρασί του και ότι έχουν απομακρυνθεί από το κυβερνών κόμμα όσοι ήθελαν ρήξη με τη Δύση και επιστροφή στη δραχμή. Σωστές οι επισημάνσεις, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από κυβερνητικά χείλη ένα συγγνώμη για τις βαριές κουβέντες και άρα δικαιολογημένα η αντιπολίτευση (και όχι μόνο) αμφιβάλλει για το συναινετικό προσωπείο της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό όταν το κόμμα από τη θέση της αντιπολίτευσης θα κληθεί να διαλέξει αμετάκλητα μεταξύ της Σοσιαλδημοκρατίας και του "σκληρού ροκ" των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και του "όχι σε όλα". Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πείσει κανέναν για τις συναινετικές του προθέσεις, ειδικά όσο τα στελέχη του συνεχίζουν να γκρινιάζουν επειδή κυβερνούν χωρίς να ελέγχουν απόλυτα όλες τις θεσμικές εξουσίες.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 15:18