Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 13:25

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έγινε... Ρεάλ Μαδρίτης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο όποιον παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η σιγουριά με την οποία τα μέλη της πλειοψηφίας μιλούν για την... κοσμογονία που συντελείται στην Πελοπόννησο και η οποία δυστυχώς μέχρι τώρα δεν απεικονίζεται στα επίσημα στοιχεία.

Πραγματικά θα ανησυχούσα ελάχιστα αν αυτή η αυτοπεποίθηση εξέφραζε απλώς την επικοινωνιακή ανάγκη κάθε εξουσίας να προβάλει το έργο της. Ομως πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, καθώς οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και πιστεύουν τα παραμύθια που λένε οι ίδιοι.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι η στράτευση σε μια... μεγάλη ιδέα (ή στο πλευρό μιας ποδοσφαιρικής ομάδας) απαιτεί από τους στρατευμένους να εμπιστεύονται ακόμα και τους μύθους, που επιχειρούν να αποδομήσουν οι αντίπαλοι. Από αυτή την κοινότυπη θέση όμως, μέχρι το να διαδίδεις ότι ο Αστέρας Τρίπολης είναι η νέα... Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχει μια απόσταση τόσο μεγάλη που ξεπερνά κι αυτήν που χωρίζει τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς από τους ψηφοφόρους. Εννοείται ότι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου... πείθονται πιο δύσκολα από τους ψηφοφόρους, καθώς κανένας τους δεν θα πιστέψει ότι ο Αστέρας μπορεί να κοντράρει τη Ρεάλ - ενώ δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι που χάφτουν με περισσή ευκολία την "πελοποννησιακή κοσμογονία".

Προσωπικά δεν θα δυσκολευόμουν να πιστέψω έναν επικοινωνιακό ισχυρισμό που θα υποστήριζε ότι η "μονόφθαλμη Πελοπόννησος" καινοτομεί σε σχέση με τι υπόλοιπες "τυφλές περιφέρειες", γιατί γνωρίζω πολύ καλά (σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη) ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής διοίκησης. Θα πίστευα επίσης οποιονδήποτε αιρετό υποστήριζε ότι είναι αδύνατον η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αναπτύξει μεγαλύτερο βηματισμό εξαιτίας των ορίων που θέτει η στελέχωσή της, αφού ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο με ανειδίκευτο και κακοπληρωμένο προσωπικό.

Πριν όμως αποτρελαθούν τελείως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και βγουν γυμνοί στην Τρίπολη για ν' αποδείξουν ότι η φορεσιά τους είναι η καλύτερη του κόσμου, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να τους προσγειώνουν, υπενθυμίζοντάς τους ότι η Πελοπόννησος παραμένει (με βάση τα επίσημα στοιχεία) μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα οι φαντασιώσεις, τα όνειρα και οι προσδοκίες καλό είναι να μη συγχέονται με την πραγματικότητα, γιατί η σύγχυση όχι μόνο βλάπτει την ψυχική υγεία, αλλά κυρίως εμποδίζει τους "μπερδεμένους" να δουν την απόσταση που χωρίζει την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ευρώπη. Μια απόσταση την οποία η Περιφέρεια πρέπει να διανύσει με έργα και βήμα ταχύ... όχι με αερολογίες που δεν επαληθεύονται από αριθμούς.

Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για πολλούς συμβούλους μικρών κυρίως δήμων, που μπερδεύουν το χωριό τους με το Παρίσι και αρνούνται να πιστέψουν όσους τους λένε ότι η Harley-Davidson δεν βγάζει... καλάμια.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 13:36