Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 16:37

Ετσι γεμίσαμε ...Καμπόσους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 

Ποιοι και κυρίως γιατί εξέλεξαν πρόεδρο στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου τον δήμαρχο Αργους Δημήτρη Καμπόσο που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν έδωσε συνέντευξη Τύπου για να υποστηρίξει την αργίτικη καταγωγή του... Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Σε αυτή την ερώτηση καλούνται να απαντήσουν όχι μόνο οι "γαλάζιοι" που αναρωτιούνται γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ξεπεράσει στις δημοσκοπήσεις το 50% έχοντας απέναντί της τους πρωταθλητές της... κωλοτούμπας, αλλά και όσοι αναζητούν τα βαθύτερα αίτια της άτυπης χρεοκοπίας του 2010.

Επιχειρώντας να τους βοηθήσουμε, θα υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Καμπόσος εκλέχτηκε πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τις "ευλογίες" των μηχανισμών τού τότε πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που ήθελαν να "κοντύνουν" το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Ο "εξοστρακισμός" των άξιων και η προώθηση των αρεστών είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού πολιτικού συστήματος και η κυριότερη αιτία για την επικράτηση των... άχρηστων που αυτονομούνται στη συνέχεια από τα κέντρα, τα οποία τους προώθησαν και διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από την εξουσία. Ο φαύλος κύκλος της παρακμής παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι άχρηστοι επειδή φοβούνται τους ικανούς προωθούν χειρότερούς τους σε θέσεις-κλειδιά και οι "χειρότεροι" με τη σειρά τους αναζητούν τους χείριστους για συνεργάτες.

Κάπως έτσι γεμίσαμε "Καμπόσους" που μετρούν το μπόι τους με τη σκιά τους και δεν ξεμπλέκουμε από δαύτους ούτε στη... δευτέρα χρεοκοπία.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 16:35