Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 12:44

Ανώδυνες αναπλάσεις ή δύσκολες αποφάσεις;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ανώδυνες αναπλάσεις ή δύσκολες αποφάσεις;

 Η δημοτική αρχή Καλαμάτας έχει καταφέρει να πιστωθεί τις αναπλάσεις που έχει κάνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς η αντιπολίτευση μέχρι τώρα αδυνατεί να της χρεώσει τόσο το έλλειμμα ταυτότητας της πόλης όσο και τη σπατάλη που γίνεται για να αλλάξουν οι πλάκες σε πλατείες και πεζοδρόμια.

Εννοείται ότι δεν έχει καμία σημασία αν η αδυναμία της αντιπολίτευσης οφείλεται σε έλλειμμα οράματος ή αν είναι απλώς τεχνικού χαρακτήρα. Σημασία έχει ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (γιατί αυτός είναι η... δημοτική αρχή) έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αδυναμία της αντιπολίτευσης να αποδομήσει το έργο των αναπλάσεων και γι’ αυτό θα μπορέσει να διεκδικήσει άνετα μια τέταρτη θητεία αν και εφόσον του το επιτρέπει ο “Κλεισθένης”.

Ουσιαστικά ο κ. Νίκας (δηλαδή η... δημοτική αρχή Καλαμάτας) έχει επιλέξει να κάνει αναπλάσεις αντί να εφαρμόσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) που ψήφισε η παράταξή του και την κυκλοφοριακή μελέτη Ζέκκου που πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ο κ. Νίκας δεν δείχνει καμία διάθεση να συγκρουστεί για το καλό της πόλης με εκατοντάδες μικροσυμφέροντα για να εφαρμόσει το ΓΠΣ και την κυκλοφοριακή μελέτη. Αντιθέτως, ακολουθώντας την πεπατημένη του λαϊκισμού, που οδήγησε την ελληνική οικονομία στη χρεοκοπία, αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις και προχωρά σε ανώδυνες αναπλάσεις που αφενός δεν προσθέτουν αξία στην Καλαμάτα και αφετέρου της στερούν τη δυνατότητα της περαιτέρω ανάπτυξης που θα είχε αν εφαρμόζονταν το ΓΠΣ και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Για παράδειγμα: Ο κ. Νίκας προτιμά να δημιουργήσει έναν τουριστικό ποδηλατόδρομο που δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των δημοτών αντί να εφαρμόσει τη μελέτη Ζέκκου που προβλέπει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που θα εξυπηρετούσαν τις μετακινήσεις από, προς και στο κέντρο της Καλαμάτας. Γιατί δεν δημιουργείται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που προβλέπει η μελέτη Ζέκκου; Γιατί η δημιουργία τους θα προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο η διάνοιξη της Νέας Εισόδου όσο και η κατασκευή του περιφερειακού. Με τη σειρά τους τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα προβάλουν κυρίως τις αντιδράσεις και όχι τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη για την κοινωνία δίνοντας ακόμα περισσότερα κίνητρα στους πολιτικούς να βαδίσουν το δρόμο του λαϊκισμού.

Και έτσι απλά, έτσι... άνετα ο κ. Νίκας βαδίζει χωρίς αντίπαλο κάνοντας ανώδυνες αναπλάσεις και μοιράζοντας ακίνητα σε συλλόγους.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:02

NEWSLETTER