Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 14:49

Ο Νίκας στο δρόμο για τις… κάλπες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όπως και πολλοί ενδιαφερόμενοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, έχει πολλούς λόγους να καθυστερεί  την ανακοίνωση των αποφάσεών του, καθώς μεταξύ άλλων κανένας δεν έχει όρεξη να κάνει προεκλογικό μαραθώνιο σε πολιτικά ασταθές περιβάλλον όπως αυτό που διανύουμε.

Προσωπικά -και διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζω τις αποφάσεις του κ. Νίκα- εκτιμώ ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας δύσκολα θα διεκδικήσει μια νέα θητεία στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, καθώς η φθορά που θα υποστεί θα είναι μεγαλύτερη από την υστεροφημία που θα αποκτήσει διοικώντας για τέσσερα ακόμα χρόνια. Αντιθέτως εκτιμώ ότι ευχαρίστως θα ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

αν δεν τον προβλημάτιζε το σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές αν παραμείνει “ζωντανή” η κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι το Μάιο του 2019. Βεβαίως ο κ. Νίκας δεν θα είχε κανένα λόγο να πει όχι σε μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ή σε μια υπουργική θητεία στο Εσωτερικών, αλλά μια τέτοια “αναβάθμιση” προϋποθέτει πλήρη συμφιλίωση και συμμαχία με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά -όμως μια τέτοια “ανατροπή” δείχνει μάλλον ανέφικτη μέχρι τώρα.

Ετσι ο κ. Νίκας είναι αναγκασμένος να περιμένει τις πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή για να πάρει την απόφασή του. Το ίδιο άλλωστε κάνουν και δεκάδες άλλοι ενδιαφερόμενοι στην ελληνική επικράτεια, που βλέπουν την ασταθή κυβέρνηση να διαχειρίζεται με μεγάλη δυσκολία την κρίση των φονικών πυρκαγιών. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, καθώς μέχρι τότε προσδοκά ότι θα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα προσφύγει πρόωρα στις κάλπες ή αν θα επιχειρήσει να φτάσει μέχρι το Μάιο του 2019. Αν και οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα καύσιμά της και ότι πλέον είναι θέμα χρόνου και μόνο για την προκήρυξη εκλογών, ο κ. Νίκας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να πάρει βιαστικά αποφάσεις και γι’ αυτό θα περιμένει υπομονετικά την κυβέρνηση να πάρει τις δικές της.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 15:00