Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 16:22

Η θυσία του “Κλεισθένη”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη από την κυβέρνηση στο κόμμα, πριν εφαρμοστεί ο “Κλεισθένης”, ουσιαστικά ενισχύει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η τελευταία αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση είναι φενάκη και ότι απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική για να πιάσει στασίδι στους δήμους και τις περιφέρειες.

Σε κάθε περίπτωση -και ανεξάρτητα από την κριτική της αντιπολίτευσης- κανένας σοβαρός υπουργός δεν εγκαταλείπει περιχαρής την κυβέρνηση πριν την εφαρμογή του νόμου που δημιούργησε. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να εκτιμά ότι το δημιούργημά του είναι ανεφάρμοστο και γι’ αυτό να προτιμά το δρόμο της φυγής από το πικρό μονοπάτι της πολιτικής συντριβής.

Πιο ανεξήγητη όμως και από την άτακτη φυγή του κ. Σκουρλέτη είναι η ανάληψη του υπουργείου από τον φέρελπι (για τον ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξη Χαρίτση, καθώς καλείται τώρα να εφαρμόσει τον “Κλεισθένη”. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο κ. Χαρίτσης δέχτηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση “ειδικής αποστολής”, που συγκροτήθηκε από τον πρωθυπουργό με μοναδικό στόχο τη σωτηρία του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση ο “Κλεισθένης” όχι μόνο θα μετατραπεί σε προεκλογικό χαρτί της κυβέρνησης αλλά στην ανάγκη θα θυσιαστεί κιόλας, ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτήσει τους επόμενους μήνες τις ποσοστιαίες μονάδες που θα τον διατηρήσουν ζωντανό στην πολιτική σκηνή.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη σκηνή, ξεχάστε το σκληρό ροκ και ετοιμαστείτε για… πανκ.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 16:24