Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 17:14

Σοσιαλδημοκράτες ή βίαιοι επαναστάτες;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Οποιος πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από όποιον υποστήριξε ότι τα μνημόνια για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ήταν πιο συμφέροντα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Επίσης όποιος διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδότης, όπως δεν ήταν όποιος υποστήριξε ότι τα μνημόνια φέρνουν περισσότερα δεινά από όσα θα έφερνε μια επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Από εκεί και πέρα όποιος δεν θέλει να ποτίσει το δέντρο της μισαλλοδοξίας δηλώνει ρητά και ξεκάθαρα ότι είναι αντιδημοκράτης εκείνος που χρησιμοποιεί βία ενάντια σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για το μνημόνιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα αρνήθηκε να καταδικάσει ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους τη βία. Επίσης αρνείται να καταδικάσει τη μισαλλόδοξη στάση των  αντιμνημονιακών σε βάρος όσων είχαν αντίθετη άποψη. Αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα κληθεί να απαντήσει αν πραγματικά θέλει να μετεξελιχθεί σε ένα δυτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που σέβεται κάθε αντίθετη άποψη ή αν προτιμά να ακολουθήσει την επαναστατική διαδρομή (η οποία νομοτελειακά είναι βίαιη) που ονειρεύονταν πολλές από τις ιδρυτικές συνιστώσες του. Και η απόφαση αυτή για πολλά μέλη του θα είναι πιο οδυνηρή και από την καλοκαιρινή απόφαση του 2015, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε σε μνημονιακό κόμμα με αντιμνημονιακή ρητορική.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 17:17