Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 13:17

Οι μπαχαλάκηδες και ο Σκουρλέτης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

 

Αμέσως μετά τη συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα και το μπάχαλο που προκάλεσαν διάφοροι θερμόαιμοι οπαδοί του κόμματος, έγραψα το εξής σχόλιο που δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στην "Ε":

"Λανθασμένη αποδείχτηκε η επιλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας να διοργανώσει συνέντευξη Τύπου παρουσία των μελών της που ήταν στον ίδιο χώρο για συνέλευση. Μακριά από θεωρίες συνωμοσίας, που δυστυχώς ανθούν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση ήταν απλώς λανθασμένη και ότι προφανώς δεν έγινε καμία συνειδητή προσπάθεια παρακώλυσης του έργου των δημοσιογράφων. Δυστυχώς όμως η δουλειά των δημοσιογράφων δυσκόλεψε εξαιτίας των παρεμβάσεων από φανατικούς. Ελπίζουμε το πάθημα να γίνει μάθημα".   

Παράλληλα περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιληφθεί έστω και καθυστερημένα το λάθος του και θα ζητήσει με ανακοίνωσή του συγγνώμη από τη δημοσιογραφική κοινότητα. Ομως και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι στοιχίζεται πλήρως πίσω από τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη που άφησε ανεξέλεγκτους τους μπαχαλάκηδες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα τους μπαχαλάκηδες επιχείρησαν να τους σταματήσουν κυρίως η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Μαρία Βεργινάδη και η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και φυσικά τις ευχαριστώ γιατί με τη στάση τους προστάτεψαν όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης.

Αντιθέτως η παθητική ουδετερότητα του κ. Σκουρλέτη ώθησε τους μπαχαλάκηδες να συνεχίσουν τις αποδοκιμασίες σε βάρος των δημοσιογράφων. Ενας στιβαρός γραμματέας κόμματος θα διέκοπτε αμέσως τους μπαχαλάκηδες ακόμα και αν είχε απέναντί του μόνο (σύμφωνα με τους μπαχαλάκηδες) "εγκάθετους" δημοσιογράφους. Ο κ. Σκουρλέτης με τη στάση του όμως ουσιαστικά ακύρωσε όσα έλεγε προηγουμένως καταγγέλλοντας το μισαλλόδοξο λόγο, αφού άφησε "ασχολίαστες" τις μισαλλόδοξες κραυγές των μπαχαλάκηδων. Και γι’ αυτό το πραγματικό μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου. Ουσιαστικά η κοινωνία αντιλήφθηκε ότι ο κ. Σκουρλέτης καταδικάζει στα λόγια τη μισαλλοδοξία, ενώ στην πράξη αφήνει τους μπαχαλάκηδες να εκφράζουν ελεύθερα τα μισαλλόδοξα συναισθήματά τους.

Κρίμα...

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 13:17