Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 13:22

Πριν η καχυποψία γίνει θεωρία συνωμοσίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η "αναδίπλωση" του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα για τον 27χρονο που είναι κατηγορούμενος, ενώ αποδεδειγμένα τη μέρα του επεισοδίου ήταν στο εξωτερικό, αφήνει έκθετη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο, που έσπευσε να κλείσει την υπόθεση χωρίς να γίνει ουσιαστική έρευνα σε βάθος, για τον ξυλοδαρμό που "ανάγκασε" ακόμα και το Μαξίμου να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος, ειδοποίησα τους υπουργούς και τους βουλευτές για το έλλειμμα ενημέρωσης αναφορικά με το ξυλοδαρμό. Ομως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης προτίμησε να αμφισβητήσει τη... δημοσιογραφική μου ιδιότητα, παρέχοντας με τη στάση του αυτή πλήρη κάλυψη τόσο στον αρχηγό της Αστυνομίας όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Σκουρλέτης προτίμησε να επιτεθεί στον Τύπο, "λησμονώντας" ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπαράκη αποκαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, και χάρη στην ερευνητική δημοσιογραφία του Γιώργου Ρωμαίου, του Γιάννη Βούλτεψη και του Γιώργου Μπέρτσου.

Σε αντίθεση με τον κ. Σκουρλέτη που επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επέλεξε το δρόμο της σιωπής, πιστεύοντας προφανώς ότι η αλήθεια μπορεί να χαθεί μέσα στα μονοπάτια του χρόνου... χωρίς να την αναζητήσει κανείς. Γι' αυτό και ακόμα δεν έχουν απαντηθεί επισήμως ούτε τα αυτονόητα ερωτήματα της κοινής γνώμης ούτε οι ερωτήσεις που τέθηκαν από δημοσιογράφους.

Από εκεί και πέρα ήταν απλώς θέμα χρόνου το να φτάσουμε στο φιάσκο της Παρασκευής, που ανάγκασε τον κ. Κωνσταντινέα να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, με συνέπεια να ενταθεί η καχυποψία της κοινής γνώμης. Η καχυποψία αυτή με το πέρασμα του χρόνου θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θα εξελιχθεί σε θεωρία συνωμοσίας, αν οι αρχές δεν δώσουν πειστικές απαντήσεις, τόσο για το ίδιο το επεισόδιο όσο και γενικότερα για τη δράση των "Bulldogs".

Εμείς απλώς θα επαναλάβουμε κάποιες ερωτήσεις, περιμένοντας απαντήσεις.

Αρχικά, θα ρωτήσουμε γιατί δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη μπροστά από το στέκι των "Bulldogs", ενώ όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε κίνδυνος επεισοδίων αφού από εκεί θα περνούσαν οι αντίπαλοι οπαδοί του Πάμισου.

Θα ρωτήσουμε επίσης αν έχει διευρυνθεί ή αν διερευνάται η σχέση των "Bulldogs" με πολιτικές ομάδες.

Αναφορικά με την καταδικαστέα επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα και τον ξυλοδαρμό του από 10-12 άτομα, θέλουμε να ρωτήσουμε αν αναζητήθηκε βιντεοληπτικό υλικό από τις γειτονικές κάμερες ασφαλείας και από κινητά, ή αν η προανάκριση έκλεισε βιαστικά μετά την κάθοδο του αρχηγού της Αστυνομίας στην Καλαμάτα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 13:13