Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 20:43

Ο Μάκης συνομιλεί με το "κίνημα της πατάκας"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οταν δείχνουν στον ανόητο το φεγγάρι αυτός κοιτάει το δάχτυλο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το… "κίνημα της πατάτας" καθώς οι ανόητοι "βάφτισαν" ως πατατοκίνημα το... ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα; Κάποιοι Ελληνες "ανακάλυψαν" με καθυστέρηση μιας δεκαετίας το ηλεκτρονικό εμπόριο και εντυπωσιάστηκαν. "Ανακάλυψαν" ότι στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά μπορεί να γίνουν συναλλαγές χωρίς μεσάζοντες. Ανακάλυψαν επίσης ότι για να γίνουν οι συναλλαγές δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από δυο υπολογιστές, έναν πωλητή και έναν αγοραστή. Προχώρησαν μάλιστα και δυο βήματα μπροστά. Εκαναν συναλλαγές και έγραψαν διθυράμβους στο Διαδίκτυο για το "κίνημα της πατάτας". Οταν το διάβασα άρχισα να σταυροκοπιέμαι. Είπα μέσα μου: "Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου. Είδες και απόειδες ότι δεν γίνεται χαΐρι με τους Ελληνες και έβαλες τις… πατάτες να κάνουν κίνημα για να σώσουν τη χώρα". Ημουν έτοιμος να πάω να ανάψω κερί στον… Αγιο Πατάπιο αλλά το ξανασκέφτηκα καθώς θυμήθηκα ότι πριν το "κίνημα το πατάτας" είχε εκδηλωθεί μέσω του Διαδικτύου και άλλο κίνημα. Το γνωστό κίνημα των "Αγανακτισμένων". Το κίνημα αυτό διαλύθηκε όταν έπιασαν οι μεγάλες ζέστες καθώς η "πάνω πλατεία" πήγε στη Μύκονο και η "κάτω" στη Νίσυρο. Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε τις μεγάλες ζέστες για να δούμε αν το "κίνημα της πατάτας" είναι αποτελεσματικό ή αν είναι απλώς μια… επικοινωνιακή πατάτα. Εκτιμώ ότι τελικώς θα δικαιώσουν την Αλέκα Παπαρήγα καθώς το κίνημα θα αποδειχτεί… πατάτα.
Ποιος πιστεύει ότι το "κίνημα της πατάτας" θα σώσει την Ελλάδα; Οι ίδιοι που πίστευαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πείσει τους Κινέζους να αγοράσουν ελαιόλαδο από τους Μεσσήνιους παραγωγούς. Υπενθυμίζω ότι τότε πολλοί Μεσσήνιοι υποδέχτηκαν τον κ. Καραμανλή ως… Μεσσία και τον έκαναν επίτιμο… ελαιοπαραγωγό. Ο κ. Καραμανλής κουράστηκε  προσπαθώντας να πουλήσει λάδι στους Κινέζους και πλέον ξεκουράζεται στη Γλυφάδα. Τώρα οι Μεσσήνιοι ανακάλυψαν ότι εκτός από την κινέζικη αγορά υπάρχει και η αγορά των… Ιωαννίνων. Ανακάλυψαν ότι οι συνεταιρισμοί και οι έμποροι είναι τόσο άχρηστοι που δεν μπορούν να πουλήσουν λάδι ούτε στα Γιάννενα. Για την ακρίβεια ούτε στην Τρίπολη δεν μπορούν να πουλήσουν λάδι και για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους έχουν δημιουργήσει τη γνωστή θεωρία συνωμοσίας για το επάρατο αρκαδικό λόμπι. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί σήμερα; Θα υποδεχτούν ως Μεσσία το… Βορίδη που αντιστέκεται στους κουτόφραγκους και δεν απελευθερώνει το επάγγελμα των ταξί. Γενικά είναι έτοιμοι να πιστέψουν ότι ο Μάκης και ο Αδωνις είναι απεσταλμένοι των Δώδεκα Θεών του Ολύμπου και ήρθαν στην Ελλάδα για να σώσουν την πατρίδα από τους κουτόφραγκους. Υπερβολές; Διαβάστε τι άλλο γράφουν τα blogs που υμνούν το "κίνημα της πατάτας" και το ξανασυζητάμε. Διαβάστε τι γράφουν τα βιβλία που πουλάει ο Αδωνις και ο Λιακόπουλος και το ξανασυζητάμε. Αυτοί που δεν το συζητούν είναι οι Νεοδημοκράτες. Γιατί νομίζετε ότι πήραν στο κόμμα τον Μάκη και τον Αδωνι; Για να θεμελιώνουν γιοφύρια; Οχι φυσικά. Πιστεύουν ότι ο Μάκης και ο Αδωνις μπορούν να συνομιλήσουν με το "κίνημα της πατάτας" και να στείλουν τη Νέα Δημοκρατία στον… Ολυμπο της αυτοδυναμίας. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αποδυναμωθεί το… αριστερό "κίνημα της πατάτας". Ετσι πιάνουν δουλειά οι πρώην "Κένταυροι" που τώρα παριστάνουν τους επαναστάτες του πληκτρολογίου. Εξαπολύουν μέσω του Διαδικτύου επίθεση στα αριστερά γκρουπούσκουλα αντίστοιχη με αυτή που είχαν εξαπολύσει εναντίον της Ντόρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Οι αριστεροί κουβάλησαν νερό στο μύλο της αντίδρασης και ενώ φοβόντουσαν το μυλωνά άφησαν το… Σαμαρά να φτάσει μια ανάσα από την αυτοδυναμία. Για άλλη μια φορά η Αριστερά θα μείνει με τα… κινήματα του χεριού, ενώ η Δεξιά θα πάρει τα εκλογικά ποσοστά που θέλει για να κατακτήσει την αυτοδυναμία. "Η επιστήμη της πολιτικής είναι η ανώτατη πρακτική επιστήμη" σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, αλλά αυτό δε το γνωρίζουν οι αριστεροί και για αυτό θεωρητικολογούν ακατάσχετα υποστηρίζοντας ανιστόρητα κινήματα.
Σε κάθε περίπτωση και εμείς πριν δέκα χρόνια αγοράσαμε προϊόντα από το Ιντερνετ αλλά δεν πιστέψαμε ότι κάναμε κίνημα. Αυτοί που μας τα πούλησαν και μας τα πωλούν, δεν είναι επαναστάτες. Εμποροι είναι και μάλιστα καλύτεροι από τους "επαναστάτες του πληκτρολογίου" που υμνούν το Μάκη όπως υμνούσαν χθες οι πράσινοι χαχόλοι το Γιωργάκη. Η χώρα δεν θα σωθεί από κινήματα της πατάτας και της ντομάτας. Θα σωθεί αν όλοι μας στρωθούμε στη δουλειά.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 11:10