Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 12:49

Στην κάλπη ή στο δικαστήριο;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

 

Δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας” όποιος εκφράσει την ανησυχία του για την επέκταση των ορίων της δικαστικής εξουσίας και την παγκόσμια τάση σύμφωνα με την οποία τα πάντα κρίνονται στα δικαστήρια.

Ετσι και αλλιώς για τις δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν να περιορίσουν τις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας προσδιορίζοντας το ύψος των συντάξεων, προφανώς θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε ενδιαφέροντα επιχειρήματα από νομικούς και οικονομολόγους που έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει… λεφτόδεντρο.

Από αυτήν εδώ τη στήλη απλώς θα επισημάνουμε τον κίνδυνο να διεξαχθεί σε δικαστικές αίθουσες ένα μεγάλο μέρος της… προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις αποτέλεσαν τα υπονοούμενα που άφησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για τυχόν ποινικές ευθύνες του υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι και ο κ. Τατούλης έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, καθώς δεν έχει κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης για τον “κοριό” στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη.

Δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός επιστήμονας για να προβλέψεις το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης αν δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τον κ. Νίκα ή αν την εβδομάδα των εκλογών συλληφθεί κάποιος συνεργάτης του κ. Τατούλη. Εύχομαι να μην ζήσουμε τίποτα από τα παραπάνω και η προεκλογική μάχη να δοθεί εκτός των δικαστηρίων, ώστε να έχουμε το χρόνο να αναλύσουμε εκτενώς τους κινδύνους από την επέκταση των ορίων της δικαστικής εξουσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή οι εκλογές κριθούν από κάποιον δικαστή και όχι στην κάλπη, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κάνει ένα ακόμα βήμα για την δυστοπία, στην οποία εκτός των άλλων θα περιοριστεί και η τέταρτη εξουσία σε τέτοιο βαθμό που θα είναι δύσκολη η δημοσίευση άρθρων σαν αυτό που διαβάσατε μόλις τώρα.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 12:50