Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 14:30

Παράνομοι για μια θέση στο Δημόσιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

"Σε τεράστιο φιάσκο, όσον αφορά την αμεροληψία και αξιοπιστία του ΑΣΕΠ, κινδυνεύει να εξελιχθεί ο διαγωνισμός 3Κ/2018 που διεξήγαγε τον περασμένο Μάρτιο η Ανεξάρτητη Αρχή με το σύστημα των μορίων για την πρόσληψη 8.166 μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων (κυρίως στον κλάδο της καθαριότητας).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δειγματοληπτικός έλεγχος που διενήργησε το ΑΣΕΠ στους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που απέστειλαν ταχυδρομικά 25.000 υποψήφιοι του διαγωνισμού, σε σύνολο 129.000 υποψηφίων, έδειξε ότι το 70% από αυτούς κατέθεσαν ελλιπή, ψευδή και πλαστά δικαιολογητικά, γεγονός που σημαίνει ότι απορρίπτονται από τον διαγωνισμό".

Η είδηση αυτή που δημοσιεύτηκε στο newpost.gr και δεν διαψεύστηκε, φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, που ενώ ιδρύθηκε για να διασφαλίσει την αξιοκρατία στις προσλήψεις τελικώς έχει καταλήξει σε... Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ξέπλυμα του πελατειακού κράτους.

Ανεξάρτητα όμως από τη λειτουργία του ΑΣΕΠ αξιοπρόσεκτο ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο ο αριθμός των 129.000 υποψηφίων καθαριστών όσο και το ποσοστό (70%) εκείνων που δεν διστάζουν να παρανομήσουν για μια θέση στο Δημόσιο. Και μην τολμήσει να ισχυριστεί κάποιος ότι τα μνημόνια εξαθλίωσαν τόσο πολύ τους Ελληνες ώστε να παρανομούν για μια θέση στις υπηρεσίες καθαριότητας, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο "πόλεμος" γίνεται για τις μετατάξεις που θα ακολουθήσουν και ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον δεν υπάρχει για καμία αγροτική εργασία.

Πότε είπαμε ότι έρχεται η ανάπτυξη;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 14:33