Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 12:48

Αναμένονται αναταράξεις και πτώσεις από τα σύννεφα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Αναμένονται αναταράξεις και πτώσεις από τα σύννεφα

Από τα σύννεφα έπεσε για μια ακόμα φορά το "πολιτικό ιερατείο" που αρνείται να παραδεχτεί ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των ελεγχόμενων εκλογικών διαδικασιών και των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων.

Αυτή τη φορά οι "πεφτοσυννεφάκηδες" αιφνιδιάστηκαν με την εκλογή του υποψηφίου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου λησμονώντας μεταξύ άλλων ότι και στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας πρόεδροι τόσο το 2009 όσο και το 2016 δεν εκλέχτηκαν τα φαβορί Ντόρα Μπακογιάννη και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά τα αουτσάιντερ Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα όποιος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας βιάστηκε προχθές το βράδυ να πανηγυρίσει επειδή θεωρεί εύκολο αντίπαλο τον κ. Βασιλόπουλο, θα αναγκαστεί στην καλύτερη περίπτωση να αναθεωρήσει γρήγορα τις απόψεις του και στη χειρότερη να πέσει από τα... σύννεφα όταν ανοίξουν οι κάλπες του Μαΐου. Ετσι και αλλιώς το προφίλ που έχει επιμελώς καλλιεργήσει ο νικητής της προχθεσινής ενδοπαραταξιακής αναμέτρησης, δεν ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες μόνο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων αλλά και ενός μεγάλου ποσοστού του εκλογικού σώματος, που αναζητά στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας τον ηγέτη της επόμενης ημέρας.

Για να φτάσει όμως ο κ. Βασιλόπουλος με ισχυρές δυνάμεις στο πεδίο μάχης των δημοτικών εκλογών θα πρέπει πρώτα από όλα να συσπειρώσει γύρω του τουλάχιστον τους συμβούλους και τα μέλη της "Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας". Και πρώτα από όλους θα πρέπει να πείσει όσους απογοητεύτηκαν επειδή δεν αναδείχθηκε νικητής ο Παύλος Μπουζιάνης, που όπως δείχνει η δεύτερη ανάγνωση της ψηφοφορίας συγκέντρωσε την προτίμηση των δημοτικών συμβούλων, σε αντίθεση με τους τοπικούς συμβούλους που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του κ. Βασιλόπουλου.

Με απλά λόγια: Ο κ. Βασιλόπουλος δεν μπορεί να "πάει μακριά" χωρίς την ενεργό στήριξη των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων της "Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας". Προσωπικά εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της επικείμενης μάχης για την ενότητα της παράταξης είναι πιο κρίσιμο από την προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση, καθώς δεν θα κριθεί σε μια ψηφοφορία, αλλά θα κρίνεται διαρκώς για τουλάχιστον δυο - τρεις μήνες ακόμα. Και όποιος... αντέξει θα φτάσει στην κάλπη για να βρει απέναντί του όχι μόνο άγνωστο αριθμό "γαλάζιων" συνδυασμών, αλλά και νεοδημοκράτες (πρώην και νυν) σε όλα τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Και όταν τελικώς το Μάιο ανοίξουν οι κάλπες ένα είναι σίγουρο. Δεν θα μείνει ούτε ένας στα... σύννεφα. Τόσο ισχυρές θα είναι οι αναταράξεις. Ο ασκός του Αιόλου έχει ήδη ανοίξει και μπροστά στην επικείμενη θύελλα το προχθεσινό αποτέλεσμα ήταν ένα... ανάλαφρο μελτεμάκι.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 12:59