Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 13:48

Ξέπλυμα βρόμικων ψήφων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ξέπλυμα βρόμικων ψήφων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ομόφωνο ψήφισμά του ζητεί να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι των Stage που δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα, ενώ έχουν μονιμοποιηθεί με δικαστικές αποφάσεις όλοι οι υπόλοιποι συμβασιούχοι με Stage. Μπερδευτήκατε; Μην ανησυχείτε, στο τέλος όλοι θα μονιμοποιηθούν, αλλά δυστυχώς δεν θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, γιατί υπάρχουν και άλλοι "όμηροι" που περιμένουν στην ουρά για διορισμό στο Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τα ψηφίσματα για αξιοκρατία, τα οποία εκδίδονται για τα μάτια του κόσμου, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει. Στο πλαίσιο λοιπόν της ρουσφετολογικής πολιτικής, πολλά βουλευτικά γραφεία έστειλαν μέσω Stage δεκάδες ανέργους σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες. Το σχέδιο ήταν (και παραμένει) απλό. Οι "όμηροι άνεργοι" θα συνεχίσουν να εργάζονται παράνομα μετά τη λήξη της σύμβασης, ώστε να μπορέσουν να προσληφθούν με δικαστική απόφαση επειδή καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες". Εννοείται ότι υπέρ της μονιμοποίησης δεν τάσσονται μόνο τα... βουλευτικά γραφεία που κερδίζουν άμεσα ψήφους αλλά και όλοι οι λαϊκιστές (και κυρίως η λαϊκιστική Αριστερά) που βγάζουν το κομματικό ψωμί τους κάνοντας κουρέλια την αξιοκρατία. Εννοείται ότι μετά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με Stage θα ξεκινήσει η διαδικασία μονιμοποίησης των εποχικών υπαλλήλων που έτσι αλλιώς καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

Ουσιαστικά οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων για εργασία και τους κρατούν ομήρους ζητώντας ψήφους για αντάλλαγμα ή πουλώντας ηθικό πλεονέκτημα στις επόμενες γενιές των συμβασιούχων. Η μαφιόζικη αυτή τακτική δεν έχει καμία θέση στην πολιτική ζωή. Ολα τα υπόλοιπα (μαζί με τα ομόφωνα ψηφίσματα) απλώς ξεπλένουν τις βρόμικες ψήφους.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 13:53

NEWSLETTER