Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 12:34

Ξεχασμένοι στην εποχή του γκισέ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Η επιστολή Τατούλη στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία ζητεί να μην περιοριστεί ο χρόνος λειτουργίας του καταστήματος των Φιλιατρών, ήταν απλώς αναμενόμενη, αφού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αν και στα λόγια αυτοπροσδιορίζεται ως απόστολος του φιλελευθερισμού, στην πράξη ακροβατεί μεταξύ συντηρητισμού και λαϊκισμού υιοθετώντας τις πιο ακραίες απόψεις του πελατειακού οικονομικού μοντέλου.

Ετσι και αλλιώς θα ήταν αφελές να ζητήσουμε από τον κ. Τατούλη να μας εξηγήσει πώς είναι εφικτό να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων, όταν το 67% των Ελλήνων (και το 81% των Ευρωπαίων) χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τις τραπεζικές συναλλαγές του. Ετσι και αλλιώς όχι μόνο ο κ. Τατούλης αλλά και οι περισσότεροι εραστές της διευθυνόμενης οικονομίας δεν πρόκειται να μας πουν ποιος θα πληρώσει τις δαπάνες των τραπεζικών καταστημάτων που δεν βγάζουν τα έξοδά τους και γιατί οι οικονομικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται όχι με γνώμονα το κέρδος αλλά με βάση οικογενειακά, τοπικά ή άλλα πελατειακά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση αξιοπερίεργη είναι μόνο η σιωπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω αν η επιχειρηματική κοινότητα τάσσεται υπέρ της επιβάρυνσης των φορολογουμένων, προκειμένου να μείνουν ανοιχτά ζημιογόνα τραπεζικά καταστήματα και τι πρόκειται να κάνει για την εκπαίδευση των ψηφιακά αναλφάβητων μελών της. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου ξέρουν να χρησιμοποιούν το web banking στις συναλλαγές τους και αν το ξέρουν γιατί δεν ενημερώνουν τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς. Εννοείται ότι δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να έχουν μείνει στην εποχή του... γκισέ.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 12:32