Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 10:31

Αθικτος ο πυρήνας της διαφθοράς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Μεταξύ των 180 χωρών της λίστας με τίτλο «Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς» (CPI) της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση: Πέφτει δηλαδή κατά 7 επίπεδα σε σχέση με το 2017 και ισοβαθμεί με τη Σενεγάλη και το Μαυροβούνιο.

Η Ελλάδα είναι η 2η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ε.Ε. και την ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία, ενώ την... ακολουθούν η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Κροατία.

Εννοείται ότι τόσο η θέση της Ελλάδας όσο και η κατρακύλα της για μια ακόμα μια χρονιά δεν εκπλήσσουν σχεδόν κανέναν, αφού εκτός από τους σεισμούς έχουμε μάθει να ζούμε και με τη διαφθορά. Εννοείται επίσης ότι κανένας υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης δεν θα τολμήσει να θέσει ως προτεραιότητά του την πάταξη της διαφθοράς, γιατί ξέρει ότι αυτομάτως θα βρεθεί αντιμέτωπος με το “βαθύ κράτος” που κυβερνά τη χώρα.

Ετσι κι αλλιώς η διαφθορά παραμένει ατιμώρητη στην Ελλάδα αφού τόσο η πολιτική όσο και η δικαστική εξουσία δεν έχουν τη δύναμη που απαιτείται για να συγκρουστούν μαζί της, με στόχο να δημιουργήσουν έναν αξιοκρατικό διοικητικό μηχανισμό, ο οποίος θα υπηρετεί το κοινό συμφέρον και όχι την τσέπη των μελών του.

Με απλά λόγια: Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο σκληρός πυρήνας της διαφθοράς παραμένει άθικτος... και μεγεθύνεται.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:01