Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 14:39

Καβγάς για την πρωτεύουσα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Καβγάς για την πρωτεύουσα

 

Η διεξαγωγή του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου στην… Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το μόνο που μπορεί να αναδείξει είναι τη διοικητική διχοτόμηση της Πελοποννήσου που εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι το συνέδριο διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία την περασμένη εβδομάδα και ότι αν δεν χρησιμοποιούσε το βήμα του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για να δώσει νέες υποσχέσεις, υπήρχε ενδεχόμενο να μην μάθει για τη διεξαγωγή του η μισή Πελοπόννησος, δηλαδή η διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε κάθε περίπτωση η διχοτόμηση της Πελοποννήσου θα συνεχιστεί, αφού καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναλάβει το κόστος ενοποίησης. Ουσιαστικά η ενοποίηση θα παραμείνει στα χαρτιά επειδή η Τρίπολη και η Πάτρα θέλουν να γίνουν πρωτεύουσα της ενιαίας Πελοποννήσου και θα “μαυρίσουν” οποιαδήποτε κυβέρνηση δυσαρεστήσει τη μία, την άλλη ή και τις δύο πόλεις. Οι τοπικές απαιτήσεις κάθε άλλο παρά αβάσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού στην Ελλάδα η οικονομία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σε αντίθεση με τον ανεπτυγμένο κόσμο, που έτσι και αλλιώς σημασία έχει η έδρα των επιχειρήσεων και όχι της τοπικής κυβέρνησης, στην Ελλάδα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει με δημόσιους υπαλλήλους και όχι με ψηφιακές υπηρεσίες προσβάσιμες από το… σαλόνι του πολίτη. Πώς το είπαμε το συνέδριο; Αναπτυξιακό; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 14:34

NEWSLETTER