Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:47

Νικητές και ηττημένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νικητές και ηττημένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η χθεσινή ήττα της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου προφανώς θα έχει πολιτικές επιπτώσεις, αλλά κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν θα καθορίσει και το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.

Αναμφισβήτητα όμως η χθεσινή νίκη της περιφερειακής αρχής πιστώνεται στον Πέτρο Τατούλη που κατάφερε να πείσει τους ανεξάρτητους συμβούλους Παναγιώτη Ξεροβάσιλα και Παναγιώτη Καρά να παραστούν στη συνεδρίαση.

Από εκεί και πέρα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Παναγιώτης Νίκας και Γιώργος Δέδες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της προεκλογικής αντιπαράθεσης και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις πλάτες της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ειδικά ο κ. Νίκας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες του Δήμου Καλαμάτας, και ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει συμπαγή παράταξη με στελέχη του κ. Τατούλη. Η διπλή κυβίστηση Καρά απέδειξε ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει πλέον σανίδα σωτηρίας στον κ. Νίκα. Εννοείται ότι σανίδα σωτηρίας δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στον υποψήφιο περιφερειάρχη του, Γιώργο Δέδε.

Αντιθέτως, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλούς λόγους να πάρουν αποστάσεις από τον κ. Νίκα και τον κ. Δέδε αντίστοιχα, αν οι τελευταίοι συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:43

NEWSLETTER