Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 18:30

Γιατί πανηγυρίζει αντί να απολογείται ο Τατούλης;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Γιατί πανηγυρίζει αντί να απολογείται ο Τατούλης;

Την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Πελοπόννησο ήταν 25.662. Οκτώ χρόνια μετά και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, την 1η Ιανουαρίου 2019 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Πελοπόννησο είναι 39.068.

Με απλά λόγια: Η ανεργία στην Πελοπόννησο τα χρόνια διοίκησης του Πέτρου Τατούλη αυξήθηκε κατά 52,3%.

Σε μια κανονική περιφέρεια η περιφερειακή αρχή θα ζητούσε συγγνώμη από τους πολίτες επειδή δεν κατάφερε στα οκτώ χρόνια των θητειών της να μειώσει τον αριθμό των ανέργων. Στη "Μυθική Πελοπόννησο" ο κ. Τατούλης, μιλώντας σε ετεροδημότες στην Αθήνα, πανηγυρίζει επειδή "η Πελοπόννησος έχει τη χαμηλότερη ανεργία στη χώρα μετά την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, επτά μονάδες κάτω από το μέσο όρο της χώρας".

Λέει ψέματα ο κ. Τατούλης; Δεν λέει ψέματα. Απλώς κάνει προπαγάνδα λέγοντας μισές αλήθειες. Σε διαφορετική περίπτωση θα όφειλε να παρουσιάσει λεπτομερή στοιχεία τόσο για τον αριθμό των ανέργων όσο και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Πελοπόννησο τα οκτώ χρόνια των δύο θητειών. Επίσης θα έπρεπε να παρουσιάσει δημογραφικά στοιχεία για τη μεταβολή του ενεργού πληθυσμού στην Πελοπόννησο, ώστε να μην μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας οφείλονται κυρίως στη μετανάστευση του εργατικού δυναμικού και όχι στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση μια σοβαρή περιφερειακή αρχή θα είχε στατιστικά στοιχεία για όλα τα μεγέθη της οικονομίας και όχι μόνο για την απασχόληση. Δυστυχώς όμως για την Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης διοίκησε αγνοώντας τους οικονομικούς δείκτες και υπολογίζοντας μόνο το πολιτικό κόστος και τις ψήφους που θα κερδίσει χρηματοδοτώντας συλλόγους και εκκλησίες. Ειλικρινά δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω αν ο κ. Τατούλης διοίκησε παλαιοκομματικά επειδή δεν ήθελε ή επειδή δεν μπορούσε να εκσυγχρονίσει τον παλαιοκομματικό μηχανισμό των πρώην νομαρχιών. Είτε είναι καιροσκόπος είτε είναι ανίκανος το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα χρόνια των δύο θητειών του αυξήθηκαν κατά 52,3%.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 18:36

NEWSLETTER