Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 21:43

Οι νοσταλγοί του παλιού καλού καιρού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Οι νοσταλγοί του παλιού καλού καιρού

 

Οταν η εθνική οδός Αθήνα - Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα διέσχιζε τον αστικό ιστό του Αργους, οι οδηγοί έπρεπε πολλές φορές να περάσουν μέσα από τη λαϊκή αγορά για να πάνε στον προορισμό τους.

Τα χρόνια πέρασαν, οι ανάγκες άλλαξαν, αρκετοί δρόμοι εκσυγχρονίστηκαν, αλλά οι νοσταλγοί του... παλιού καλού καιρού δέχονται αδιαμαρτύρητα να περνούν οι εθνικές οδοί μέσα από τον αστικό ιστό μιας πόλης ή μέσα από χωριά.
Και μην νομίσετε ότι μόνο οι Νησιώτες θέλουν να περνάει η εθνική οδός μέσα από τον αστικό ιστό της Μεσσήνης. Το ίδιο διεκδικούν σιωπηλά τόσο οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας όσο και των Φιλιατρών, αφού σχεδόν κανένας δεν ζητεί και φυσικά δεν σχεδιάζει παρακαμπτηρίους. Εννοείται ότι στην Τριφυλία κανένας δεν διεκδικεί δυναμικά την κατασκευή τόσο του κλειστού αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα όσο και του ξεχασμένου τμήματος Πύργος - Καλό Νερό. Αντιθέτως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τους κατσικόδρομους αν ξαναγίνουν δήμοι η Ενότητα Φιλιατρών και η Ενότητα Γαργαλιάνων.
Προσωπικά και για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν θα είχα αντίρρηση να ξαναγίνει δήμος ακόμα και η... Ενότητα Αετού, αρκεί να σταματήσει η χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε οι δήμαρχοι να αναγκαστούν να πάνε με το δικό τους σακί στο μύλο. Επίσης οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω αντίρρηση να περνά η εθνική οδός μέσα από το Βασιλικό και το Σουληνάρι, αρκεί να μπουν κάμερες - ραντάρ για την τήρηση του ορίου ταχύτητας. Συμφωνείς αγαπητέ υποψήφιε;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 22:12

NEWSLETTER