Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:16

Αντιδημοφιλείς προτάσεις για το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Αντιδημοφιλείς προτάσεις για το Δήμο Καλαμάτας

Στην προεκλογική περίοδο, από τους υποψήφιους δημάρχους ακούγονται συνήθως στρογγυλεμένες γενικόλογες προτάσεις που απευθύνονται στο ανύπαρκτο είδος του… μέσου ψηφοφόρου.

Επειδή δεν είμαι υποψήφιος -και άρα δεν κινδυνεύω να βρω στην κάλπη μόνο τη ψήφο μου- έχω τη δυνατότητα να παρουσιάσω μερικές αντιδημοφιλείς προτάσεις για το Δήμο Καλαμάτας, με στόχο την πρόκληση διαλόγου μεταξύ των σκεπτόμενων πολιτών.

Ακολουθούν αντιδημοφιλείς προτάσεις:  

• Επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο και στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, γιατί έτσι μόνο θα περιοριστεί η χρήση του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, στο κέντρο της πόλης να επιβληθεί ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ακρίτα, Παλαιολόγου, Μελετίου, Τζάνε, Αρτέμιδος, Μακεδονίας και Πλάτωνος. Στην παραλιακή ζώνη, ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμοστεί στην έκταση που περικλείεται από τις οδούς Κρήτης, Ψαρών, Αναλήψεως, Τσαμαδού, Ναυαρίνου και Αύρας. Για τους κατοίκους της περιοχής να υπάρχει ειδική κάρτα που θα τους επιτρέπει να σταθμεύουν μόνο στην οδό που διαμένουν. Το τέλος ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους να είναι το διπλάσιο από τον ισχύον στα δημοτικά πάρκινγκ.

• Επιβολή τέλους αναξιοποίητης περιουσίας τριπλάσιο του ΕΝΦΙΑ, στα μη ηλεκτροδοτούμενα κτήρια, ώστε να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες τους ή να τα αξιοποιήσουν ή να τα πουλήσουν για να αξιοποιηθούν. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να τα… ηλεκτροδοτήσουν και να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Σε κάθε περίπτωση, αν οι οφειλόμενοι φόροι ξεπεράσουν το 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, το κτήριο να βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης το οφειλόμενο ποσό.

• Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας ώστε να μειωθεί το προσωπικό του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων στο 1/3 του σημερινού αριθμού. Καμία πρόσληψη την επόμενη τετραετία, και παραχώρηση υπηρεσιών με διαγωνισμό σε ιδιώτες.

• Κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους και σε όλους του κοινόχρηστους χώρους του αστικού κέντρου και των χωριών της Καλαμάτας. Κάμερες να έχουν στη στολή τους και όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί, ώστε να καταγράφονται οι συνομιλίες τους με τους πολίτες.

• Αφαίρεση πινακίδων από κάθε όχημα που κινείται ή θα σταθμεύει σε πεζόδρομους και πλατείες.

• Εντός του 2019 μετακίνηση Δημοτικών Συνεργείων και ΔΕΥΑΚ από την κοίτη του Νέδοντα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στο Ασπρόχωμα, όπως ορίζει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι νόμος του Ελληνικού Κράτους. Σε διαφορετική περίπτωση να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υπάλληλοι που δεν εφαρμόζουν το νόμο

• Συναυλίες και πανηγύρια μετά τα μεσάνυχτα μόνο στη Δυτική Παραλία, δυτικά των καρτ, μέχρι να οριστεί ο μόνιμος χώρος διεξαγωγής τους με τροποποίηση του ΓΠΣ.

• Η τροφοδοσία των καταστημάτων να γίνεται αυστηρά από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. και τις νυχτερινές ώρες. Η τροφοδοσία των καταστημάτων στους πεζόδρομους να γίνεται μόνο με καροτσάκι, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στις ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

• Ολα τα δημόσια έργα στο κέντρο της πόλης (ασφαλτοστρώσεις, δίκτυα κ.λ.π.) να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, όπως σε όλη την Ευρώπη.

• Ο Φιλοζωικός (ή αντίστοιχες ΚΟΙΝΣΕΠ) να αναλάβει το έλεγχο των μικροτσίπ και την επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων που δεν συλλέγουν τις ακαθαρσίες τους. Ολα τα έσοδα από τα πρόστιμα να αποδίδονται στο σύλλογο, και αυτός με τη σειρά του να τα διαθέτει για προστασία και στειρώσεις αδέσποτων.

Εννοείται ότι... δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμία από τις παραπάνω προτάσεις. Εννοείται όμως ότι και τη νέα τετραετία θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε αντιδημοφιλείς για τα Βαλκάνια προτάσεις, που είναι αυτονόητες στην ανεπτυγμένη Ευρώπη και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:29

NEWSLETTER