Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 16:01

Ούτε λέξη για την Airbnb

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ούτε λέξη για την Airbnb

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην των ενοτήτων του Αργους και του Ναυπλίου, για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία) ενοικιάζονται 5.106 ακίνητα μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Πριν μια τετραετία τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα ήταν ανοίκιαστα και οι ιδιοκτήτες τους έψαχναν τρόπο να τα ξεφορτωθούν επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Σε μια κανονική χώρα η "νέα οικονομία" θα ήταν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα και οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα κατέθεταν μεταξύ άλλων προτάσεις για την αξιοποίηση του αποθέματος ακινήτων που παραμένουν αναξιοποίητα στα χωριά της Πελοποννήσου. Στη χώρα του "υπαρκτού σουρεαλισμού" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ακούστηκε κουβέντα όμως ούτε για τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία, ούτε για το εισόδημα που μπορούν να αποκτήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ούτε φυσικά για την προοπτική επανεκκίνησης του κατασκευαστικού κλάδου χάρη στην αυξημένη ζήτηση για κατοικίες.

Αν η σιωπή οφειλόταν στον υπολογισμό του πολιτικού κόστους, που ενδεχομένως θα είχε μια σύγκρουση με τα συμφέροντα των παραδοσιακών ξενοδόχων, ειλικρινά θα είχα πολλούς λόγους να την δικαιολογήσω αφού έτσι και αλλιώς οι πολιτικοί πρέπει να επιλέγουν το δρόμο της σύνθεσης και όχι της σύγκρουσης. Φοβάμαι όμως ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι σωτήρες δεν είναι καν σε θέση να κατανοήσουν τη "νέα οικονομία" και γι’ αυτό το μόνο που θα "παράγουν" κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας τους είναι... ψηφίσματα για τη διατήρηση τοπικών τραπεζικών καταστημάτων που έτσι και αλλιώς είναι καταδικασμένα να κλείσουν.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 15:43

NEWSLETTER