Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:36

Μαθήματα παρανομίας στους ελληνικούς δρόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Μαθήματα παρανομίας στους ελληνικούς δρόμους

Πέρυσι το Σεπτέμβριο πηγαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνη Γεωργιάδη στην Καλαμάτα, συνάντησα στη διαδρομή πάνω από 10 μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνος.

Ρώτησα λοιπόν τον κ. Γεωργιάδη για την παρανομία στους δρόμους και ενώ άκουσα πειστικές εξηγήσεις για τη νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών, δεν άκουσα καμία υπόσχεση για απαρέγκλιτη και αυστηρή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν άκουσα κανέναν υποψήφιο να ζητά απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου στους δρόμους της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Με εξασφαλισμένη την πολιτική ανοχή, η παρανομία εξακολουθεί να βασιλεύει στους ελληνικούς δρόμους βγάζοντας κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Δεν θα αναλύσω για ποιους λόγους οι Ελληνες πολιτικοί βάζουν τη διατήρηση του πελατειακού τους δικτύου πάνω από την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου. Οι προνεωτερικές δομές της ελληνικής κοινωνίας έχουν αναλυθεί επαρκώς και δεν έχει κανένα νόημα να τις αναλύσουμε για μια ακόμα φορά.

Προσωπικά θα πειστώ για την ειλικρινή βούληση των κυβερνώντων να κάνουν την Ελλάδα κανονική ευρωπαϊκή χώρα, μόνο αν διαπιστώσω ότι εφαρμόζεται αυστηρά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ότι οι νεότερες γενιές δεν παίρνουν καθημερινώς μαθήματα παρανομίας στους δρόμους.

Με άλλα λόγια: Δεν θα αισθανθώ ασφαλής αν καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο ή αν εγκατασταθούν δύο διμοιρίες ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων. Θα αισθανθώ Ευρωπαίος πολίτης αν σταματήσω να βλέπω καθημερινά οδηγούς να περνούν με κόκκινο, οχήματα να κινούνται αντίθετα σε μονόδρομους και μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνος. Αν δω και τα "Παπλωματάδικα" χωρίς σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, τότε θα πιστέψω ότι πράγματι οι κυβερνώντες έχουν πρόθεση να κάνουν την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και ότι δεν μιλούν για μεταρρυθμίσεις έχοντας μοναδικό στόχο την καρέκλα της εξουσίας.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:38