Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 17:26

Τερατολογίες για το 5G

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Το θέμα των επιπτώσεων από τη λειτουργία του δικτύου 5G στην Καλαμάτα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς το έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης καλύπτεται από τερατολογίες και εσχατολογίες στο Διαδίκτυο.

Με επιχειρήματα που είχαμε να διαβάσουμε από την εποχή των “ψεκασμένων”, δεν είναι λίγοι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που ισχυρίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Καλαματιανοί έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα και ότι κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο εξαιτίας της ακτινοβολίας των κεραιών του 5G.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή υπενθυμίζοντας ότι τα δίκτυα 5G βρίσκονται στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε δυο φορές επιφυλακτικοί, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η προπαγάνδα υπερκαλύπτει το έλλειμμα της ενημέρωσης τόσο με fake news όσο και με “στρατευμένες επιστημονικές έρευνες” που εξυπηρετούν οικονομικές σκοπιμότητες και τίποτα άλλο.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 λοιπόν υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση δικτύου 5G στην πόλη της Καλαμάτας μεταξύ του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας Wind. Η υπογραφή της σύμβασης από τον γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποδεικνύει ότι το σχέδιο υλοποιείται αν όχι με πρωτοβουλία, τουλάχιστον με τη σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης κυβέρνησης. Για του λόγου το ασφαλές θα υπενθυμίσουμε ότι ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς παρέστη στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στην παρουσίαση του πρώτου δικτύου 5G της Cosmote στο Δήμο Ζωγράφου.

Ερώτηση πρώτη: Γιατί οι πολίτες του Ζωγράφου δεν έγιναν πειραματόζωα;

Ερώτηση δεύτερη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις καταγγελίες που στοχοποιούν μεταξύ άλλων και τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά;

Εννοείται ότι δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω στις δύο αυτές ερωτήσεις. Αντιθέτως θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι σε περίοδο “εμπορικού πολέμου” θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με όσα διαβάζουμε και όσα ακούμε. Από εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον πρόωρο να μιλάμε για επιπτώσεις του δικτύου 5G ειδικά όταν δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα πέμπτης γενιάς με συνέπεια το περίφημο δίκτυο της Καλαμάτας να λειτουργεί περισσότερο ως διευρυμένο Wi-Fi και λιγότερο ως πραγματικό δίκτυο 5G. Κατά τα άλλα πάντα θα υπάρχουν τόσο τεχνοφοβικοί άνθρωποι όσο και εκβιαστές που θα κάνουν αρπαχτές από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως έκαναν και όσοι εξαπέλυσαν μύδρους κατά των κεραιών για των δικτύων 3G, ενώ δεν έβγαλαν άχνα για τα “ταψιά” του “εθνικού φορέα” που φιλοξενούνται στο κέντρο της Καλαμάτας.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 17:29