Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 15:04

Πόσα αξιοθέατα έχει η Καλαμάτα;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πόσα αξιοθέατα έχει η Καλαμάτα;

 

Πόσα αξιοθέατα έχει η Καλαμάτα; Πόσες ώρες χρειάζεται ο επισκέπτης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για να περιηγηθεί στα μνημεία και στα μουσεία;

Οι δύο παραπάνω ερωτήσεις -και κυρίως οι απαντήσεις τους- θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει όχι μόνο τις τοπικές αρχές της πόλης αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα, που ενώ υποστηρίζει ότι θεωρεί τον τουρισμό πυλώνα της οικονομίας, δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να καθιερωθεί η Καλαμάτα ως αστικός προορισμός.

Ας μετρήσουμε λοιπόν τα μνημεία και τα μουσεία της Καλαμάτας που μπορεί να δει ο επισκέπτης: 1) Πάρκο Σιδηροδρόμων. 2) Ναός Αγίου Νικολάου Φλαρίου. 3) Εκθεση Ελληνικής Φορεσιάς Λυκείου Ελληνίδων. 4) Ναός Αγίων Αποστόλων. 5) Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. 6) Ναός της Υπαπαντής. 7) Μονή Καλογραιών. 8) Κάστρο. 9) Κεντρική Αγορά. 10) Πολεμικό Μουσείο. 11) Λαογραφικό Μουσείο. 12) Πινακοθήκη.

Οσο και να ψάξετε μάλλον δύσκολα θα βρείτε άλλα επισκέψιμα μνημεία και άρα τη... δεύτερη μέρα ο επισκέπτης ή θα αρκεστεί στην παραδοσιακή τουριστική συνταγή τού "ήλιος και θάλασσα" ή θα αναζητήσει γαστρονομικές επιλογές εκτός Καλαμάτας.

Σε κάθε περίπτωση, μια πόλη δεν καθιερώνεται ως αστικός τουριστικός προορισμός διαθέτοντας μόνο μια ντουζίνα μνημεία και αξιοθέατα. Μπορεί βεβαίως να καθιερωθεί ως πέρασμα για άλλους προορισμούς, όπως είναι και σήμερα, αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλου άρθρου.

Υ.Γ. Οσοι είναι έτοιμοι να ανέβουν στα κάγκελα ζητώντας "εδώ και τώρα" χωρισμό κράτους - Εκκλησίας ας μετρήσουν καλύτερα πόσα από τα μνημεία της Καλαμάτας είναι εκκλησιαστικά.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 15:09