Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 14:01

Επιτέλους μέτρα για την οδική ασφάλεια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επιτέλους μέτρα για την οδική ασφάλεια

 

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) ανοίγουν και επισήμως τον διάλογο για την οδική ασφάλεια που θα κλείσει μόνο όταν εφαρμοστεί ο νόμος αυστηρά και απαρέγκλιτα.

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Οπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, ώστε η απόκτηση του κράνους να γίνει πιο οικονομική.

Από αυτήν εδώ τη στήλη στις 19 Ιουλίου έγραφα: "Προσωπικά θα πειστώ για την ειλικρινή βούληση των κυβερνώντων να κάνουν την Ελλάδα κανονική ευρωπαϊκή χώρα, μόνο αν διαπιστώσω ότι εφαρμόζεται αυστηρά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ότι οι νεότερες γενιές δεν παίρνουν καθημερινώς μαθήματα παρανομίας στους δρόμους". Και το άρθρο κατέληγε: "Θα αισθανθώ Ευρωπαίος πολίτης αν σταματήσω να βλέπω καθημερινά οδηγούς να περνούν με κόκκινο, οχήματα να κινούνται αντίθετα σε μονόδρομους και μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνος. Αν δω και τα "Παπλωματάδικα" χωρίς σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, τότε θα πιστέψω ότι πράγματι οι κυβερνώντες έχουν πρόθεση να κάνουν την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και ότι δεν μιλούν για μεταρρυθμίσεις έχοντας μοναδικό στόχο την καρέκλα της εξουσίας".

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περιμένω να δω πόσοι από τους τοπικούς άρχοντες θα στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της κυβέρνησης και πόσοι θα την υπονομεύσουν με αντάλλαγμα λίγα ψηφαλάκια.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 13:17