Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 13:18

Ο Καραμανλής "αδειάζει" την κυβέρνηση Σαμαρά;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο Καραμανλής "αδειάζει" την κυβέρνηση Σαμαρά;

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, για το Καλό Νερό - Τσακώνα και για το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" αφενός αισθάνομαι μπερδεμένος και αφετέρου ιδιαίτερα ανήσυχος για τον χρόνο ολοκλήρωσης των έργων, αφού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Ακόμα και αν όλα πάνε τόσο... δεξιά, όπως υποστηρίζουν ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, κανένας δεν μας εξήγησε για ποιο λόγο ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής δεν είπε κουβέντα για τα έργα της Μεσσηνίας κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων. Τα ξέχασε; Δεν τα γνώριζε ενώ ήταν σκιώδης υπουργός Υποδομών; Δεν τον ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου; Ειλικρινά δεν ξέρω ποια είναι η πιο επικίνδυνη απάντηση για τη Μεσσηνία.

Ειδικά όμως για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, τα ερωτήματα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, καθώς ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής "άδειασε" την κυβέρνηση Σαμαρά που είχε εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 και πλέον ακολουθεί το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για επιλογή του αναδόχου με τη διαδικασία του "ανταγωνιστικού διαλόγου". Υπενθυμίζουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, θεωρεί αναποτελεσματική τη μέθοδο του "ανταγωνιστικού διαλόγου" για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Αξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) και γι’ αυτό σκέφτεται να σταματήσει τον σχετικό διαγωνισμό. Επειδή όμως δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα αλά καρτ, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά για ποιους λόγους θα συνεχιστεί ο ανταγωνιστικός διάλογος στη Μεσσηνία, ενώ θα εγκαταλειφθεί στην Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιους λόγους εγκαταλείφθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Σαμαρά. Εκανε λάθος ο πρώην πρωθυπουργός για το σημαντικότερο έργο της εκλογικής του περιφέρειας; Τον "πούλησαν" οι υπουργοί του; Τον ξεγέλασαν οι γραφειοκράτες του υπουργείου Υποδομών; Οι μελετητές της παραλιακής χάραξης απλώς έφαγαν τα χρήματα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και σχεδίασαν ένα "φαραωνικό έργο" που δεν θα γινόταν ποτέ; Ποιος φταίει που χάθηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ποιος θα ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση;

Εννοείται ότι δεν θα επιχειρήσω να απαντήσω στα παραπάνω ερωτήματα, όπως δεν θα επιχειρήσω να προεξοφλήσω την οριστική αποσύνδεση του Πάτρα - Πύργος από το Καλό Νερό - Τσακώνα. Φοβάμαι όμως ότι μετά το επικοινωνιακό εξάμηνο του μέλιτος, θα αποδειχθεί τελικά πως η αφωνία του υπουργού Υποδομών κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών δηλώσεων ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία. Προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αν ανακοινωνόταν το προσεχές εξάμηνο ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση του αεροδρομίου και την κατασκευή των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Τσακώνα - Καλό Νερό, ακόμα και αν κανένας δεν μου εξηγούσε γιατί εγκαταλείφθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 13:21

NEWSLETTER