Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:03

Εκτός καταστημάτων τα τοπικά προϊόντα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Εκτός καταστημάτων τα τοπικά προϊόντα

Αντιγράφω από το olivenews.gr:

«Τα 82 εκατομμύρια ξένων επισκεπτών που περιμένει φέτος η Ισπανία θα αποτελέσουν όχι μόνο ρεκόρ για τον τουρισμό της, αλλά και μία λαμπρή ευκαιρία για την προώθηση του ελαιολάδου της. Αλλωστε, είναι γνωστό πως η Ισπανία ήταν η πρώτη που καθιέρωσε το υποχρεωτικό σερβίρισμα των μικρών επωνύμων συσκευασιών σε τραπέζια των εστιατορίων.

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιόλαδου -αντίστοιχη της ελληνικής ΕΔΟΕ- έχει εξαρχής υιοθετήσει έμπρακτα το μέτρο και έχει πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια στην οποία συμμετείχαν και γνωστοί ηθοποιοί. Tώρα πραγματοποίησε μία δειγματοληπτική έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι πράγματι οι τουρίστες αποκτούν μια πρώτη θετική εικόνα για το ισπανικό ελαιόλαδο, πράγμα που σημαίνει έναν τεράστιο πιθανό αριθμό νέων καταναλωτών όταν αυτοί επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Δεν είναι όμως μόνο το ελαιόλαδο, αλλά και οι επιτραπέζιες ελιές. Εστω και χωρίς νομοθετική υποχρέωση, δεν υπάρχει εστιατόριο, μπαράκι, καφέ, που να μην προσφέρει σε όλους τους πελάτες του ένα μπολάκι με ελιές με το που μπαίνουν στο μαγαζί και κάθονται σε ένα τραπέζι».

Εμεις δεν θα ρωτήσουμε τι κάνει η ΕΔΟΕ στην Ελλάδα. Θα ρωτήσουμε τους Μεσσήνιους: Πόσα καταστήματα εστίασης προσφέρουν στους πελάτες τους ελαιόλαδο για να δοκιμάσουν; Πόσα μπαρ προσφέρουν ελιές Καλαμάτας στους πελάτες τους;

Και μια τελευταία ερώτηση, ενόψει της επικείμενης... αναδιάρθρωσης των συκεώνων: Πόσα καταστήματα εστίασης ή μπαρ προσφέρουν στους πελάτες τους φρέσκα ή ξερά σύκα;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:04