Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:58

Ο "γύρος του θανάτου" χωρίς κάμερες ασφαλείας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ο "γύρος του θανάτου" χωρίς κάμερες ασφαλείας

Ακόμα και βαρήκοοι έκλεισαν την Κυριακή το βράδυ τα διπλά τζάμια του σπιτιού τους για να μην ενοχλούνται από τα μαρσαρίσματα των μηχανών που έκαναν το "γύρο του θανάτου" στην Πλατεία Υπαπαντής και τους γύρω δρόμους.

Προσωπικά δεν τηλεφώνησα στην Αστυνομία, προφανώς και πολλοί άλλοι, γιατί έχω κουραστεί να παρηγορώ τον ευγενικό κύριο που βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα και ότι τελικώς η Καλαμάτα είναι καταδικασμένη να μετατραπεί σε μια απέραντη άτυπη πίστα μηχανοκίνητου α(θ)λητισμού. Πρόσφατα μάλιστα διαπίστωσα ότι τα ίδια ακούν και όσοι τηλεφωνούν για να καταγγείλουν "κόντρες" στον περιφερειακό της Καλαμάτας. "Τι να κάνουμε κύριέ μου, αν τους κυνηγήσουμε και τραυματιστούν θα βρούμε τον μπελά μας" είχε πει of the record ο ευγενικός κύριος του τηλεφωνικού κέντρου σε φίλο που τηλεφώνησε για τις κόντρες και ο τελευταίος αφού συμφώνησε με τον αστυνομικό, αποφάσισε (όπως και εγώ) να μην ξανατηλεφωνήσει και να κλείνει τα διπλά παράθυρα του σπιτιού του, για να μην ακούει τα μαρσαρίσματα από την απέραντη... πίστα μηχανοκίνητου α(θ)λητισμού που ακούει στο όνομα Καλαμάτα.

Και αφού δεν τηλεφωνείς στην Αστυνομία, γιατί γράφεις άρθρο; Θέλεις να ενοχληθεί πάλι κανένας καριερίστας αστυνομικός και να τηλεφωνήσει στο διευθυντή σου για τα περαιτέρω; Πενήντα χρονών άνθρωπος και ακόμα να βάλεις μυαλό; Πότε θα παραδεχτείς ότι δεν αλλάζει το ρωμαίικο;

Τις παραπάνω ερωτήσεις και άλλες τόσες ακούω κάθε φορά που γράφω για αυτονόητα που δεν αλλάζουν, αλλά εγώ θα συνεχίσω να γράφω για εκείνους που δεν έχουν... διπλά τζάμια και είναι καταδικασμένοι να ακούν τα μαρσαρίσματα. Θα γράφω λοιπόν μέχρι να μπουν κάμερες ασφαλείας και στο τελευταίο δρομάκι της Μεσσηνίας. Θα γράφω μέχρι να μπουν κάμερες αστυνόμευσης σε κάθε χωριό της Μεσσηνίας, όπως έχουν εγκατασταθεί σε κάθε πολιτισμένη γωνιά της γης. Τέλος θα ζητώ να μπουν κάμερες σε αστυνομικούς και αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα αυτών που θα προσαχθούν για μαρσαρίσματα στην Καλαμάτα. Οταν θα συμβούν όλα αυτά θα σταματήσω να γράφω για τα αυτονόητα και θα ανοίξω τα διπλά τζάμια για να απολαύσω το καλοκαιράκι του Αϊ-Δημήτρη.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:40

NEWSLETTER