Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 15:32

Δεν υπάρχουν χρόνος και χρήματα για χάσιμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Δεν υπάρχουν χρόνος και χρήματα για χάσιμο

 

Δεν ξέρω πόσα οχήματα θα εξυπηρετήσει ο περιφερειακός των Γαργαλιάνων, αλλά είμαι βέβαιος ότι η βελτίωση του δρόμου Χώρα - Κορυφάσιο είναι άμεσης προτεραιότητας, αφού μεταξύ άλλων εξυπηρετεί και τον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Νέστορα.

Επίσης αν βελτιωθεί ο δρόμος Χώρα - Κορυφάσιο θα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό, μέσω του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, και τη διαδημοτική κίνηση μεταξύ Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος καθιστώντας δευτερεύουσας σημασίας, αν όχι άχρηστο, τον περιφερειακό των Γαργαλιάνων.

Σε κάθε περίπτωση και καθώς δεν περισσεύουν λεφτά για πέταμα, οι ανάγκες θα πρέπει να ιεραρχηθούν με αυστηρά οικονομικά κριτήρια κόστους - οφέλους, ώστε η Μεσσηνία να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και όχι δρόμους που εξυπηρετούν μόνο τα πελατειακά δίκτυα των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με τους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας. Γι’ αυτό θα πρέπει εντός της τρέχουσας τετραετίας κυβέρνηση και Περιφέρεια να έχουν τουλάχιστον ξεκινήσει την κατασκευή των δρόμων Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι θα πρέπει να βελτιωθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου από Ριζόμυλο μέχρι Κορώνη. Η βελτίωση του δρόμου της Μάνης έτσι κι αλλιώς θα είναι ημιτελής αφού δεν πρόκειται να βρεθούν χρήματα για το τμήμα που διασχίζει τη Βέργα.

Εννοείται ότι η κατασκευή των δρόμων για την Αρχαία Μεσσήνη και το Ανάκτορο του Νέστορα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της τετραετίας, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να είσαι... τεχνοκράτης για να συνειδητοποιήσεις, όχι μόνο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για επιπλέον οδικά έργα, αλλά και ότι όποιος υπόσχεται τα πάντα δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που ενώ έταξε τα πάντα, τελικώς δεν ολοκλήρωσε κανένα έργο της Μεσσηνίας που ξεκίνησε επί της εννιάχρονης θητείας του.

Η Μεσσηνία όμως δεν έχει άλλο χρόνο ή χρήματα για χάσιμο.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 14:22

NEWSLETTER