Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 18:44

Ψήφος εμπιστοσύνης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ψήφος εμπιστοσύνης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του θερινού προγράμματος της εταιρείας, εξέφρασε τη δυσφορία του για τη Fraport και τις αυξημένες χρεώσεις, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, πράγμα που δυσκολεύει την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης προς τη χώρα, ιδιαίτερα σε μήνες χαμηλής ζήτησης.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο κ. Μπράιαν ανέφερε ότι η Ryanair επανεξετάζει μεν την επανεγκατάσταση βάσεων στην Ελλάδα, χωρίς αυτό όμως να αφορά την ερχόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ryanair έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ανακοινώνοντας δύο νέες πτήσεις για Μιλάνο και Γκντανσκ το 2020, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Μπράιαν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από όσους έχουν στα χέρια τους την τύχη του τουρισμού στην Πελοπόννησο. Καθώς η Ryanair θα εξυπηρετήσει περίπου 6,5 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα, η Πελοπόννησος θα βγει κάτι παραπάνω από κερδισμένη αν καταφέρει να διατηρήσει χαμηλά τα αεροπορικά τέλη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Δυστυχώς για τον ελληνικό τουρισμό στο διαγωνισμό για την πώληση των 14 αεροδρομίων, στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η Fraport, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για όριο στα αεροπορικά τέλη, με συνέπεια τα ελληνικά αεροδρόμια να είναι ακριβά σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς αερολιμένες.

Το λάθος αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί και για το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να παραμένει φθηνό ώστε να εξυπηρετεί και πτήσεις low cost. Αν γίνει και βάση για αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, τότε θα μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το τουριστικό μέλλον της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Ευτυχώς η Ryanair δεν βιάζεται να αλλάξει τις βάσεις της το 2020. Ας ελπίσουμε ότι το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” το 2021 θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και αεροπορικές βάσεις.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:06