Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 12:36

Ο τελευταίος απλώς θα κλείσει την πόρτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)
Ο τελευταίος απλώς θα κλείσει την πόρτα

«Προσθέτω μία ακόμη προτεραιότητα: Την προσέλκυση ανθρώπων με ταλέντο και δεξιότητες για τη στελέχωση των σχετικών θέσεων ευθύνης. Τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Τόσο από τα πανεπιστήμια όσο και από το εγχώριο οικοσύστημα της καινοτομίας. Τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό». Αυτά δήλωνε προχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2019, αλλά την ίδια ώρα η κυβερνητική εκσυγχρονιστική εικόνα γινόταν κομμάτια και θρύψαλα στα κοινωνικά δίκτυα, εξαιτίας του διορισμού απόστρατων αξιωματικών και αποτυχημένων πολιτευτών στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Η επικοινωνιακή πανωλεθρία, που μεταξύ άλλων οδήγησε στην παραίτηση του νεοδιορισμένου 80χρονου διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αποδεικνύει ότι η συντήρηση των κομματικών πελατειακών δικτύων έχει αρχίσει να έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από όφελος.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η σημερινή κυβέρνηση θα είχε διδαχθεί από τα λάθη της προηγούμενης, που μεταξύ άλλων πλήρωσε στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουλίου τους διορισμούς στις διοικήσεις των νοσοκομείων ανθρώπων που είχαν ως μοναδικό προσόν την κατοχή κομματικής ταυτότητας. Στην πραγματικότητα όμως η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα πελατειακά της δίκτυα, κάνοντας συμψηφισμό κομματικών διορισμών και κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε ακριβώς τα ίδια. Εκτιμώ ότι οι κυβερνητικές απόπειρες συμψηφισμού θα έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα που είχε και το... επιχείρημα «γιατί, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;» με το οποίο απαντούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν κάποιος τους κατηγορούσε για ρουσφετολογικούς διορισμούς.

Πριν από δεκαπέντε μέρες, στο άρθρο με τίτλο «Ψυχή δεν θα μείνει», έγραφα: «Δυστυχώς ούτε η τωρινή κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει τέλος στο καθεστώς αναξιοκρατίας, καθώς συνεχίζει να διαχειρίζεται το κράτος ως λάφυρο διορίζοντας παντού αποτυχημένους υποψηφίους και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη. Δυστυχώς επίσης, τόσο οι περισσότερες περιφερειακές αρχές όσο και οι περισσότερες δημοτικές αρχές εξακολουθούν να διαχειρίζονται τους ΟΤΑ ως λάφυρο διορίζοντας παντού αποτυχημένους υποψηφίους».

Οι διορισμοί απόστρατων αξιωματικών και αποτυχημένων πολιτικών στις διοικήσεις των νοσοκομείων απλώς έφερε στην επιφάνεια τα κομματικά πελατειακά δίκτυα που είναι επιμελώς κρυμμένα σε δήμους και περιφέρειες. Αν διαβάσετε τα βιογραφικά αυτών που ορίζονται επικεφαλής σε δημοτικές και περιφερειακές επιχειρήσεις, το πιθανότερο είναι να φύγετε τρέχοντας για να βγάλετε διαβατήριο. Ο τελευταίος απλώς θα κλείσει την πόρτα.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 13:39

NEWSLETTER