Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 18:33

Δεν πήραν χαμπάρι το "βαθύ σκοτάδι"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δεν πήραν χαμπάρι το "βαθύ σκοτάδι"

Στο άρθρο με τίτλο "Τερατολογίες για το 5G" που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου προειδοποιούσα: "Το θέμα των επιπτώσεων από τη λειτουργία του δικτύου 5G στην Καλαμάτα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς το έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης καλύπτεται από τερατολογίες και εσχατολογίες στο Διαδίκτυο.

Με επιχειρήματα που είχαμε να διαβάσουμε από την εποχή των “ψεκασμένων”, δεν είναι λίγοι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που ισχυρίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Καλαματιανοί έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα και ότι κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο εξαιτίας της ακτινοβολίας των κεραιών του 5G".

Και στη συνέχεια επισήμαινα: "Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή υπενθυμίζοντας ότι τα δίκτυα 5G βρίσκονται στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε δυο φορές επιφυλακτικοί, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η προπαγάνδα υπερκαλύπτει το έλλειμμα της ενημέρωσης τόσο με fake news όσο και με “στρατευμένες επιστημονικές έρευνες” που εξυπηρετούν οικονομικές σκοπιμότητες και τίποτα άλλο".

Λίγες μόλις μέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο άρθρο με τίτλο "Η επιλογή του δικτύου 5G" τόνιζα: "Δυστυχώς όμως η Καλαμάτα αντί να συζητά το μείζον, την επιλογή δηλαδή του δικτύου 5G που μεταξύ άλλων θα καθορίσει και τις εθνικές συμμαχίες του 21ου αιώνα, κάθεται και ασχολείται με “ψεκασμένες” θεωρίες".

Στη συνέχεια και σημειώνοντας ότι το δίκτυο 5G που δοκιμάζεται στην Καλαμάτα είναι της Huawei έγραφα: "Αν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας, οι υπολογιστές, τα μηχανήματα, τα αυτοκίνητα, οι οικιακές συσκευές και όλα τα προϊόντα που παράγονται στη Δύση θα είναι ασύμβατα με το δίκτυο 5G της Huawei και ενδεχομένως τα κινέζικα προϊόντα σε ένα αμερικάνικο δίκτυο 5G.

Με βάση τα ποσά που διακυβεύονται (και απόδειξη για αυτό αποτελούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ) τα ανταλλάγματα θα έπρεπε να μετριούνται σε δεκάδες εκατομμύρια. Τελικώς οι ιθαγενείς θαμπώθηκαν από τα καθρεφτάκια και συνεχίζουν απτόητοι να συζητούν για ακτινοβολίες, αναπλάσεις και άλλα μεγάλα έργα".

Προφανώς λοιπόν θεωρώ ότι η Καλαμάτα δεν πήρε τα ανταλλάγματα που θα μπορούσε να πάρει. Προφανώς επίσης αντιλαμβάνομαι ότι τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας είναι θέματα εθνικής σημασίας και εκτός των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Οποιος παρακολούθησε όμως την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντιλήφθηκε ότι το μείζον δεν είναι ούτε η ετεροβαρής σχέση με τη Wind, ούτε η κυβερνοασφάλεια. Το φάντασμα που πλανάται πάνω από την Καλαμάτα και την απειλεί είναι ο σκοταδισμός. Δυστυχώς όμως δεν το αντιλήφθηκαν οι σύμβουλοι που συνέχισαν να ζητούν εναγωνίως μια νίκη σε βάρος της δημοτικής αρχής, αντί να διαχωρίσουν τη θέση τους καταδικάζοντας απερίφραστα τις σκοταδιστικές απόψεις. Δεν αντιλήφθηκαν ότι οι κραυγές του όχλου κάλυψαν τις καλές προθέσεις τους και ότι επέφεραν τεράστιο πλήγμα στην εικόνα της Καλαμάτας. Από εκεί και πέρα όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι στην πολιτική δεσπόζουσα σημασία έχει η διαχείριση των συμβόλων, καλό είναι να πάει σπίτι του γιατί δεν χρειάζεται να μάθει καταστρέφοντας την πόλη ότι τελικώς ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Υπάρχει βέβαια και ο δρόμος της καταδίκης του σκοταδισμού, αλλά δεν βλέπω πολλούς να έχουν τα κότσια για να συγκρουστούν με τον λαϊκισμό.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 18:37

NEWSLETTER