Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:23

Οι ευθύνες της Wind για το 5G στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Οι ευθύνες της Wind για το 5G στην Καλαμάτα

Για τη δυσφήμηση της Καλαμάτας δεν ευθύνονται μόνο οι αιρετοί που χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων όσων πιστεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας ενός τσαρλατάνου αποφοίτου της μεγάλης σχολής του... Καματερού.

Ούτε μόνο εκείνοι που για λίγα "likes" αμφισβητούν τις επίσημες μετρήσεις του "Δημόκριτου" ή ρωτάνε αν υπάρχουν μελέτες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασπιρίνης και του Depon.

Ευθύνες μεταξύ άλλων έχει και η εταιρεία Wind που όταν αντιλήφθηκε με μεγάλη καθυστέρηση το κύμα συνωμοσιολογίας, αντέδρασε υποτονικά πιστεύοντας ότι αρκεί μια συνέντευξη Τύπου για να διαλυθούν χιλιάδες κοινοποιημένες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Καταρχάς είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να διαπιστώνεις ότι μια τεχνολογική εταιρεία όπως η Wind αδυνατεί να κατανοήσει τόσο τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων όσο και την ισχύ τους.

Σε αντίθεση με όσα περιγράφουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αποδείχτηκε στην πράξη ότι η εταιρεία δεν διαθέτει καμία εξειδικευμένη ομάδα και ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν φορέα που θα μπορούσε αρχικά να εντοπίσει γρήγορα το κύμα συνωμοσιολογίας και στη συνέχεια να το αντιμετωπίσει. Προσωπικά αν ήμουν στέλεχος εταιρείας που δοκιμάζει πιλοτικά κινέζικο δίκτυο, την ώρα που μαίνεται ο τεχνολογικός και εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας, δεν θα κοιμόμουν ήσυχος τα βράδια.

Δεν θα κοιμόμουν επίσης ήσυχος τα βράδια αν ήμουν στέλεχος κινητής τηλεφωνίας και γνώριζα τα αισθήματα που προκαλούν αυτές οι εταιρείες στο μέσο πολίτη. Δυστυχώς η Wind, η Cosmote και η Vodafone αντιμετωπίζουν το μέσο καταναλωτή τουλάχιστον απαξιωτικά και φυσικά σαν Ευρωπαίο τρίτης κατηγορίας. Προσωπικά όχι μόνο έχω δυσάρεστες εμπειρίες, αλλά σε φιλικές παρέες έχω ακούσει δεκάδες ιστορίες ταλαιπωρίας. Για όσα έχω ακούσει με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα από πολίτες, καλύτερα να μην ανοίξουμε την κουβέντα γιατί θα κάνω Χριστούγεννα στον... Κορυδαλλό. Απλώς θα υπενθυμίσω ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε πριν λίγες μέρες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν την τιμή των δεδομένων.

Θα μου πείτε τι σχέση έχει η ταλαιπωρία των καταναλωτών και η τιμή των δεδομένων με τις θεωρίες συνωμοσίας για τη... στείρωση των Καλαματιανών. Μόνο ένα στέλεχος... θερμοκηπίου δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι θεωρίες συνωμοσίας ευδοκιμούν σε κλίμα ταλαιπωρίας και ότι σχεδόν κανένας δεν θα είχε ανάγκη να πιστέψει μεσσίες αν δεν βασανιζόταν καθημερινά από ολιγοπώλια (τράπεζες, εταιρείες τηλεφωνίας) που τα έχουν βρει με ντόπιους πολιτικούς φύλαρχους. Με άλλα λόγια: Οταν οι εταιρείες λειτουργούν ανεξέλεγκτες, ο ταλαιπωρημένος πολίτης εύκολα πιστεύει ότι πίσω από την ασυδοσία υπάρχει μια συνωμοσία. Και εννοείται ότι οι θεωρίες συνωμοσίας δεν αντιμετωπίζονται με μια συνέντευξη Τύπου ή μια ανακοίνωση. Αλλά όπως φαίνεται, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς στο γραφείο τους και ότι η αγανάκτηση των ταλαιπωρημένων πολιτών είναι ελέγξιμη και... ορθολογική. Βουή τους μαύρη, που λένε και στη Μεσσηνία.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:49

NEWSLETTER