Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 12:06

Ψεκάστε, ψηφίστε, μας… τελειώσατε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ψεκάστε, ψηφίστε, μας… τελειώσατε

Σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης που έκανε η Metron Analysis το Σεπτέμβριο, και δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», το 33,3% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν με χημικά από αεροπλάνα, το 58,4% διαφωνεί και το 9%... δεν ξέρει ή δεν απαντά. Με άλλα λόγια το 42% των συμπολιτών μας είτε πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, είτε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μας ψεκάζουν. 

Υπενθυμίζοντας ότι ως εκλογικό ποσοστό το 42% σχηματίζει… αυτοδύναμη κυβέρνηση, νομίζω ότι από εκεί και πέρα είναι περιττή κάθε συζήτηση τόσο για τη σοβαρότητα μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος όσο και για τη σοβαρότητα των πολιτικών που εκλέγουν όσοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Περιττή θεωρώ και κάθε συζήτηση για το ποιο κόμμα ψηφίζουν σήμερα οι "ψεκασμένοι", γιατί αφενός πιστεύω ότι η ανοησία είναι διάχυτη σε όλους τους πολιτικούς χώρους και αφετέρου επειδή εκτιμώ ότι οι ηλίθιοι έχουν πλέον αυτονομηθεί και λειτουργούν ως ομάδα αυτοκτονίας που απειλεί με αφανισμό την Ελλάδα. 

Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάντα και παντού υπάρχουν τμήματα του εκλογικού σώματος που δεν είχαν καμία σχέση με τον ορθολογισμό και έτρεχαν να… ξεματιαστούν κάθε φορά που αρρώσταιναν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα οι αγράμματοι ήταν περισσότεροι από αυτούς που ήξεραν γραφή και ανάγνωση. Οι αγράμματοι αυτοί  άνθρωποι ήταν λογικό να πιστεύουν τόσο σε… βασκανίες όσο και σε λαϊκιστές πολιτικούς. Σήμερα όμως όσοι έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολλοί περισσότεροι από όσους δε γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Θεωρητικώς λοιπόν η πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει τα γνωστικά εφόδια που απαιτούνται για να μην πιστεύει ανοησίες και κουτοπόνηρους λαϊκιστές. Στην πράξη όμως διαψεύδονται όσοι πίστευαν πως ο Διαφωτισμός θα θεραπεύσει την ανοησία. Με άλλα λόγια. Αποδεικνύεται πως η ανοησία δεν είναι μόνο διάχυτη σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε όλες τις μορφωτικές βαθμίδες. Οποιος αμφισβητεί αυτή τη διαπίστωση, ίσως και να πειστεί αν διαβάσει τα στοιχεία της δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία το 22% των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστεύει ότι μας… ψεκάζουν. 

Ειλικρινά όμως πιστεύω ότι Ελλάδα έχει μέλλον ακόμα και αν το 22% του επιστημονικού προσωπικού πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Ετσι και αλλιώς σε κάθε χώρα υπάρχουν απόφοιτοι των πανεπιστημίων που πιστεύουν σε εθνικούς θεούς και δαίμονες. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι στην Ελλάδα η ανοησία έχει αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον αφανισμό. Σε ιδεολογικό επίπεδο οι ανόητοι και οι ηλίθιοι δεν κάνουν ανταρτοπόλεμο στην Ελλάδα. Με την ανοχή τόσο της ελληνικής Δεξιάς όσο και της ελληνικής Αριστεράς έχουν βγει στο ξάγναντο και κάνουν πόλεμο στη λογική. Οπως φαίνεται, τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή διανόηση στην Ελλάδα θεωρεί σύμμαχό της την… ανοησία στον πόλεμο κατά της δυτικής σκέψης και του καπιταλισμού. Προφανώς οι δεξιοί διανοητές που ονειρεύονται βυζαντινά μεγαλεία, θεωρούν τους ανόητους ως την εμπροσθοφυλακή που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τους σταυροφόρους δυτικούς. Στην αντίπερα όχθη οι αριστεροί διανοούμενοι προφανώς θεωρούν τους ηλίθιους ως χρήσιμους στη μάχη ενάντια στον καπιταλισμό. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι δεν θα άφηναν αναπάντητες όλες αυτές τις ανοησίες που ακούγονται καθημερινώς από ψεκασμένους λάτρεις του Δία, του Χίτλερ και του Στάλιν. Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο η ανοησία να βασιλεύει ήδη στην ελληνική διανόηση. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, δεν θέλω -τουλάχιστον προς το παρόν- να παραδεχτώ ότι οι ηλίθιοι έχουν νικήσει, κυρίως επειδή πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών θα αντιληφθούν το διακύβευμα και θα δώσουν τη μάχη ενάντια στην ανοησία. Μέχρι να δοθεί αυτή η μάχη, οι ηλίθιοι θα αγωνίζονται να κατακτήσουν την εξουσία για να δώσουν εντολή στις τράπεζες να μοιράσουν το χρήμα στον κόσμο. 

Σε κάθε περίπτωση οι ανοησίες για την οικονομία δεν αποτελούν μόνο τη βάση εκκίνησης του στρατού των ηλίθιων, αλλά και προνομιακό πεδίο για την άσκηση λαϊκιστικής πολιτικής. Σε αυτόν το φαύλο κύκλο οι λαϊκιστές χαϊδεύουν τα αυτιά των ηλίθιων και αυτοί με τη σειρά τους εκλέγουν μόνο λαϊκιστές εξορίζοντας από την πολιτική σκηνή τους ικανούς και τους επαΐοντες. Ο φαύλος αυτός κύκλος δεν αυτοδιογκώνεται μόνος του. Τροφοδοτείται και από τους εκδότες και τους καναλάρχες που προφέρουν  προϊόντα χαμηλού κόστους στο εύκολο τάργκετ γκρουπ των ηλίθιων. Με απλά λόγια. Είναι ευκολότερο να πουλήσεις ειδήσεις και ελπίδες στους ηλίθιους από το να προσπαθήσεις να κερδίσεις το αναγνωστικό κοινό και την ψήφο της πνευματικής ελίτ. Γι' αυτό έγιναν πλειοψηφία στην πολιτική σκηνή οι ανίκανοι λαϊκιστές που πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας χωρίς να γνωρίζουν τι είναι έλλειμμα και τι πλεόνασμα. Γι' αυτό γέμισε ο τόπος με δημοσιογράφους που ενώ δεν ξέρουν τι είναι πλεόνασμα και τι είναι έλλειμμα, λιβανίζουν πολιτικούς και εξυμνούν πολιτικές που έχουν τόση σχέση με την οικονομία, όση έχουν και οι "ψεκασμένοι" με τη λογική. Γι' αυτό και οι περισσότεροι Ελληνες πιστεύουν ότι οι ξένοι μας φθονούν και μας ψεκάζουν προκειμένου να μας πάρουν το ηλιόλουστο οικόπεδο που μας χάρισε ο Θεός (ή οι θεοί σύμφωνα με τους δωδεκαθεϊστές) και το οποίο θα τους πάρουμε πίσω όταν θα αναστηθεί ο μαρμαρωμένος βασιλιάς για να συμφιλιώσει ναζιστές και σταλινικούς. 

 

 

Παραφράζοντας το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. Ψεκάστε, σκουπίστε και μας… τελειώσατε. Ή αν προτιμάτε να πάτε κόντρα στην πλειοψηφία; Είναι πολλοί. Είναι ανόητοι. Και έρχονται καταπάνω μας κουνώντας τις σημαίες με σβάστικες ή με σφυροδρέπανα και φωνάζοντας οι μισοί… "success story" και οι άλλοι μισοί "… ή αυτοί ή εμείς". 

Θανάσης Λαγός

lathanasis@yahoo.gr


NEWSLETTER