Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 17:01

Θρηνούν για τις επιτυχίες 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

Η πρόκριση της Καλαμάτας στην τελική φάση της διαδικασίας για την επιλογή της ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, η επιτυχημένη διοργάνωση της “Κόκκινης Νύχτας” και το “Καλαματιανό Καρναβάλι” έκαναν έστω και για ένα τριήμερο μόνο πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Δυστυχώς όμως τη γιορτινή ατμόσφαιρα επιχείρησαν να την χαλάσουν για μια ακόμα φορά οι “έμποροι της μιζέριας”, οι “νοσταλγοί του παλιού καλού καιρού” της… Σοβιετικής Ενωσης ή της ναζιστικής Γερμανίας, που δεν χάνουν ευκαιρία αφενός να μιλήσουν για την “εμπορευματοποίηση της διασκέδασης” και αφετέρου να μας υπενθυμίσουν ότι δεν γουστάρουν την Ευρώπη και γενικότερα τη Δύση. 

Τα ορφανά του Στάλιν και του Χίτλερ ξεσπάθωσαν λοιπόν στα κοινωνικά δίκτυα κατά της Ευρώπης γράφοντας μεταξύ άλλων ότι το 2021 δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση και για αυτό δεν έχει κανένα νόημα η πρόκριση της Καλαμάτας στην τελική φάση της επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Αλλοι πάλι φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρεύονται, αλλά ξέχασαν να μας πουν ότι οι μισοί από αυτούς ονειρεύονται μια ναζιστική Ευρώπη και οι άλλοι μισοί μια σοβιετική Ευρώπη. 

Εκείνοι όμως που έδωσαν ρέστα το τριήμερο που μας πέρασε είναι οι πολέμιοι της “Κόκκινης Νύχτας” και του καρναβαλιού. Το μόνο που δεν έγραψαν στο Twitter και στο Facebook είναι ότι η “Κόκκινη Νύχτα” φταίει για τον πόλεμο στη Συρία και το “Καλαματιανό Καρναβάλι” για την πτώση του δείκτη στο χρηματιστήριο της Κίνας. Εννοείται ότι πολέμιοι της “Κόκκινης Νύχτας” και του καρναβαλιού δεν είναι μόνο τα ορφανά του Χίτλερ και του Στάλιν αλλά και κάθε πικραμένος που πιστεύει ότι ο κόσμος διασκέδαζε μόνο τον… παλιό καλό καιρό και ότι η κατανάλωση αγαθών είναι εξίσου μεγάλη αμαρτία με την επιχειρηματικότητα. Εννοείται επίσης ότι είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι το Φεστιβάλ Χορού και το Δημοτικό Θέατρο δεν προσφέρουν τίποτα στην Καλαμάτα. Βεβαίως ενάντια στην “Κόκκινη Νύχτα” και στο καρναβάλι τάσσονται και όσοι ψάχνουν κάποιον να τους δώσει 50 ευρώ, προκειμένου να γράψουν ύμνους για το… καρναβάλι, την “Κόκκινη Νύχτα” και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. “Αρπακτικά” που με 50 ευρώ γίνονται κλακαδόροι, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Οπως θα υπάρχουν πάντα και γραφικοί που θα πηγαίνουν σε βαφτίσια για να πουν πόσο καλά πέρασαν στο μνημόσυνο του μακαρίτη. Αν θρηνούσαν για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μόνο τα “αρπακτικά” και οι γραφικοί δεν θα σπαταλούσα ούτε μια αράδα από τις σελίδες της εφημερίδας. Δυστυχώς όμως θρηνούν και άνθρωποι που βρίσκονται τόσο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ή τόσο κοντά στην εξουσία, που αναρωτιέσαι αν ζούμε από τύχη ή αν απλώς τώρα η μαϊμού ανέβηκε στο δέντρο των κοινωνικών δικτύων και πλέον φαίνονται όλα όσα δεν βλέπαμε τόσα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα καθώς, εκτός όλων των άλλων, ολοένα και περισσότεροι περιμένουν με ανυπομονησία την καταστροφή για να πανηγυρίσουν επειδή δικαιώθηκαν οι καταστροφικές  προβλέψεις τους. Μέχρι τότε θρηνούν για τις επιτυχίες και τις χαρούμενες στιγμές προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η αυτοκτονία είναι… ηδονική.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:21