Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 20:24

Τα καλά και τα κακά ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τα τελευταία χρόνια η κοινή λογική δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή. Ο καθένας λέει περίπου ό,τι του κατέβει.

Ο παραλογισμός και η ακατάσχετη μπουρδολογία κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα. Λέξεις στη σειρά χωρίς περιεχόμενο, βερμπαλισμοί κάθε είδους, υποσχέσεις και ισχυρισμοί που δεν πατούν πουθενά και διαρκής μεταβίβαση ευθυνών. Οι από πάνω, οι από κάτω, οι ξένοι, οι δικοί μας, οι δημοσιογράφοι, τα συμφέροντα, ο Χατζηπετρής και ο Χατζηστεφανής, όλοι φταίνε, εκτός από τα φοβερά πολιτικά μυαλά που κάθονται μπροστά σε ένα μικρόφωνο και στην κυριολεξία λένε ό,τι θέλουν! Τον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό δύσκολα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με ορθολογικούς όρους, στοιχειώδη ευγένεια και ευπρέπεια. Πονάει το μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου. Δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτά που ακούει τα εκφωνούν στόματα που δεν ντρέπονται. Η μεγάλη νίκη του πολιτικού ανορθολογισμού είναι ότι οδηγεί στην απελπισία οποιονδήποτε διαθέτει στοιχειώδη σχέση με την αλήθεια και τη λογική.

Τα παραδείγματα πολλά τόσο στο κεντρικό πολιτικό σύστημα όσο και τοπικά. Στο μεγάλο αυτό καλάθι προστέθηκε προχθές ένα ακόμη ωραίο από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου σε σχέση με το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Προσέξτε λογική του παραλόγου: Το αεροδρόμιο Καλαμάτας να μην παραχωρηθεί με ΣΔΙΤ από την κυβέρνηση γιατί «είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας» αλλά να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, η οποία στη συνέχεια θα το παραχωρήσει με ΣΔΙΤ! Υπάρχει δηλαδή κακό εθνικό ΣΔΙΤ και καλό περιφερειακό ΣΔΙΤ. Το «εθνικό και στρατηγικό» δεν πρέπει να το διαχειριστεί η κυβέρνηση αλλά η Περιφέρεια. Το επιχείρημα υπέρ της υπεροχής του περιφερειακού ΣΔΙΤ είναι αυτό που τα… σπάει! Χρησιμοποιείται η υπόθεση των σκουπιδιών, η οποία καρκινοβατεί εδώ και χρόνια, δεν έχει ακόμα υπογραφεί σύμβαση αναμένοντας αρχικώς την έγκριση της κυβέρνησης και μέχρι προσφάτως τους δημάρχους της Πελοποννήσου. Οποιος ακούει αυτές τις θεωρίες και διαθέτει στοιχειώδη γνώση των γεγονότων και των πραγματικών περιστατικών ψάχνει… τοίχο… να ανέβει για να λαλήσει… να χτυπήσει το κεφάλι του… να κάνει τέλος πάντων κάτι!

Oλα αυτά έχουν στόχο να συγκαλύψουν την αλήθεια αλλά και να χαϊδέψουν αυτιά. Η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προτεραιότητά της είναι αυτό της Τρίπολης. Από την εποχή της περιβόητης υπόθεσης του κόμβου που οδήγησε σε παραίτηση τον πρώτο εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ο στόχος ήταν η κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα. Οι καινοφανείς θεωρίες που διακινούνται στην παρούσα φάση είναι για λόγους παραγοντισμού, να δηλωθεί η ύπαρξη και η παρουσία. Η παραχώρηση της λειτουργίας του αεροδρομίου είναι μονόδρομος, οι προχθεσινές δηλώσεις Πιτσιόρλα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλες αναγνώσεις. Μετρημένα κουκιά είναι πλέον πόροι και δυνατότητες και αυτό το γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός κυβέρνησης.

Το ζήτημα πλέον είναι η παραχώρηση της λειτουργίας να συνοδευτεί και με έργα υποδομής που θα το αναβαθμίσουν και θα το καταστήσουν κυρίαρχο στη Νότια Πελοπόννησο. Αυτό κάποιοι στην Τρίπολη δεν το θέλουν και αυτό προσπαθούν να ματαιώσουν μέσα από θεωρίες και προτάσεις που παραβιάζουν την κοινή πολιτική λογική. Το καλό είναι ότι πλέον οι περισσότεροι πολίτες έχουμε καταλάβει και τι λένε και γιατί το λένε και τι προσπαθούν να επιτύχουν. Δεν βρίσκουν πλέον συμμάχους ούτε στα κόμματα που ετοιμάζουν μεγαλοπρεπές άδειασμα αλλά ούτε και εντός της παράταξής τους. Για όσους δεν το κατάλαβαν από τις δηλώσεις Νικολάκου για το αεροδρόμιο Καλαμάτας απουσίαζε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Αντίθετα δείχνει ότι το χάσμα όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             panagopg@gmail.com