Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 09:50

Το κυβερνητικό του πρόγραμμα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Το κυβερνητικό του πρόγραμμα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο κύκλο συσκέψεων -Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σκληρύνει και άλλο την κριτική του στην κυβέρνηση.

Με ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε δύο περιφερειακές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Λαμία (αύριο Σάββατο) και Γιάννενα (την Κυριακή), εισέρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του κυβερνητικού του προγράμματος, ενόψει πιθανών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά αυτά το σαββατοκύριακο τον κύκλο των προγραμματικών συσκέψεων, που θα γίνουν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, για τη συμβολή στο γενικότερο κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά και την εξειδίκευσή του σε κάθε περιοχή.

Στις συσκέψεις αυτές έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι θεσμικοί φορείς της κάθε περιοχής (μεταξύ αυτών η περιφέρεια, μικροί και μεγάλοι δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακοί και κοινωνικοί φορείς κοκ), καθώς επίσης και κόμματα, που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική (πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής), καθώς και πρόσωπα ή κινήσεις που μπορεί να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πρόγραμμα και το σκοπό των συσκέψεων θα δώσουν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τομέα οργανωτικού Τάσος Κορωνάκης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να σκληρύνει κι άλλο την κριτική του στην κυβέρνηση και να ζητήσει την αποχώρησή της, με ταυτόχρονη προσφυγή σε κάλπες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με τα μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα.

Κριτική για Λονδίνο

Στο μεταξύ αναβάλλεται για την Τρίτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, η οποία θα συζητούσε τα συμπεράσματα από την παρουσία των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο για ενημέρωση εκπροσώπων των αγορών, αλλά και για την πολιτική των συμμαχιών. Αποφεύγεται δηλαδή προς το παρόν και προκειμένου να μην επισκιαστούν τα προγραμματικά συνέδρια, η κριτική από την αριστερή πτέρυγα και για τα δύο θέματα.

Ενδεικτικό των προθέσεων της αριστερής πλατφόρμας είναι το σχόλιο της ιστοσελίδας iskra.gr (η οποία απηχεί τις απόψεις αυτών των στελεχών) σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης στα επενδυτικά funds σχετικά τις πιθανές κυβερνητικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών – είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Οποιαδήποτε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα αντιπροσωπεύει ακύρωση κάθε αντιμνημονιακής προοδευτικής προοπτικής» γράφει χαρακτηριστικά η iskra.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER