Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 18:28

Συνέδριο εξατομικευμένων θεραπειών στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα πραγματοποιείται, το διήμερο 1 και 2 Μαΐου, το 2ο Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων - Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ).

 

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort", έχει ως θέμα «Στοχευμένες θεραπείες σε συμπαγείς - αιματολογικές κακοήθειες και σε καρδιαγγειακές παθήσεις» και σε αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα μετάσχουν διεθνούς κύρους ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οπως σημειώνει, εξ άλλου, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΔΕΜΣΕΘ και της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Γεώργιος Σαμέλης, διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «το συνέδριό μας θα πραγματευθεί τις νέες ανακαλύψεις στις μοριακά στοχευμένες - εξατομικευμένες θεραπείες στους διάφορους συμπαγείς όγκους. Παράλληλα, επειδή οι μοριακά στοχευμένες θεραπείες εμπλέκονται και σε άλλες κλινικές οντότητες, θα συζητήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις αιματολογικές κακοήθειες (λεμφώματα, ΧΜΛ), αλλά και στις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως στην υπέρταση, στο έμφραγμα και στις μυοκαρδιοπάθειες».